Cercetătorii atrag atenţia: peste 90 de specii de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie

  • Mai bine de jumătate din speciile de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie, au declarat specialiştii.
  • Peste 350 de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti din 40 de ţări au semnat o scrisoare deschisă pentru măsuri de protejare a balenelor şi delfinilor.
  • Ei aduc aminte de cazul dispariţiei delfinului de râu, din China, care nu a mai fost văzut în râul Yangtze de foarte mult timp şi se presupune că a murit.
185 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii atrag atenţia: peste 90 de specii de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie

Cercetătorii atrag atenţia: peste 90 de specii de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie

Peste 350 de oameni de ştiinţă şi conservaţionişti din 40 de ţări au semnat o scrisoare deschisă pentru măsuri de protejare a balenelor şi delfinilor. Scrisoarea a fost redactată de unul dintre coordonatorii ştiinţifici ai Universităţii din Bristol, Marea Britanie, şi a fost semnată de experţi de pe întreg globul.

Mai bine de jumătate din speciile de balene şi delfini sunt pe cale de dispariţie, au declarat specialiştii. Poluarea şi exploatarea mărilor sunt principalele cauze ale dispariţiei. Ei atrag atenţia că balena nord-atlantică este una dintre speciile ameninţate. În Golful California se mai găsesc doar 10 astfel de balene.

Cercetătorii atrag atenţia că sunt peste 90 de specii de balene şi delfini care sunt ameninţaţi de dispariţie şi fac apel la toate centrele de monitorizare a oceanelor să ţină sub observaţie speciile aflate în pericol. Ei aduc aminte de cazul dispariţiei delfinului de râu, din China, care nu a mai fost văzut în râul Yangtze de foarte mult timp şi se presupune că a murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici