Coletul cu bombă, primit de George Soros la reşedinţa sa din New York. Fundaţia care îl reprezintă pe miliardar denunţă "retorica urii"

Fundaţia George Soros a denunţat "retorica urii' care domină politica americană, după ce un pachet suspect a fost găsit la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează Bloomberg.

1353 afișări
Imaginea articolului Coletul cu bombă, primit de George Soros la reşedinţa sa din New York. Fundaţia care îl reprezintă pe miliardar denunţă "retorica urii"

Coletul cu bombă, primit de George Soros la reşedinţa sa in New York. Fundaţia care îl reprezintă pe miliardar denunţă "retorica urii"

"Politica urii care domină discursul nostru astăzi în SUA şi în atâtea ţări din întreaga lume generează extremism şi violenţă", au transmis reprezentanţii Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă într-un comunicat.

"În acest climat de frică, minciuni şi autoritarism în creştere, doar exprimarea opiniilor tale poate atrage ameninţări cu moartea", se mai arată în comunicat.

"Cuvintele au consecinţe şi avem o responsabilitate colectivă de a crea o modalitate mai civilă de a discuta despre diferenţele noastre politice", a transmis Fundaţia în comunicatul de marţi.

"Respectul pentru o diversitate de opinii este fundamental pentru deschiderea societăţii şi aceasta este lucrarea pentru care George Soros şi-a dedicat vieţa. Politica noastră ar trebui să fie mai mult despre ceea ce suntem noi şi nu pe cine urâm".

Poliţia din Bedford, New York, o suburbie la 80 de kilometri nord de New York, din Westchester County, a confirmat că au fost chemaţi la o reşedinţă la ora 15:45, luni, în legătură cu un pachet suspect găsit în căsuţa poştală. Un angajat a deschis pachetul şi a găsit ceea ce părea a fi o bomba. Poliţia a declarat că angajatul a pus-o într-o zonă împădurită înainte de a le apela. Echipa de bombe a explodat dispozitivul.

Soros nu era acasă la ora respectivă, potrivit New York Times.

Ancheta a fost predată grupului operativ pentru terorism comun al FBI.

Un imigrant din Ungaria, Soros şi-a început cariera în New York în anii 1950 şi a devenit faimos ca manager de fonduri de hedging în 1992, compensând un miliard de dolari dintr-un pariu că Marea Britanie va fi obligată să devalorizeze lira.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici