COMENTARIU Sorin Avram. Pentru premierul Cîţu, performanţa înseamnă kilograme de medalii şi de brevete

6628 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Pentru premierul Cîţu, performanţa înseamnă kilograme de medalii şi de brevete

Sursa foto: Mediafaxfoto

 
Premierul Florin Cîţu confundă domeniul cercetării cu o fabrică de mobilă, care într-un an de zile trebuie să producă 200 de scaune cu patru picioare, 100 de scaune cu trei picioare şi 120 de mese de televizor. Domnul Cîţu susţine că nu este ”adeptul investirii banului public oriunde doar pentru că i se spune ca domeniu cercetare şi trebuie să investim în cercetare fără să avem rezultate”. Mai exact, câte kilograme de brevete de invenţie vrea domnul Cîţu şi în ce domenii? 
 
Premierul Florin Cîţu confundă educaţia cu o fabrică de dulciuri, care la finalul anului trebuie să raporteze o producţie de 100 de tone de bomboane de mentă, 50.000 de cutii cu rahat şi 20.000 de tablete de ciocolată cu aromă de zmeură. Domnul Cîţu susţine că ”nici în educaţie nu vreau să mai investim fără să avem rezultate”. Mai exact câte kilograme de medalii de aur vrea domnul Cîţu la olimpiadele internaţionale de fizică şi chimie şi câte medii de 10 la botanică şi la trigonometrie? 
 
Premierul Florin Cîţu confundă educaţia cu o fabrică de textile, care într-un an de zile trebuie să producă 30.000 de rochii, 20.000 de halate de baie bărbăteşti şi 10.000 de şorturi pentru copii. Domnul Cîţu susţine că ”nici în sănătate nu vreau să mai investim fără să avem rezultate”. Mai exact, câţi bolnavi de cancer de ficat trebuie salvaţi şi câte operaţii de şold trebuie făcute cu succes? 
 
Uite cine vorbeşte despre educaţie şi despre sănătate? Vorbeşte cel care se exprimă cu greu în limba română, care se comportă ca un băiat de după blocuri în lupta pentru şefia PNL şi care a ratat ţinta în ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva corona. 
 
Dacă nu se ştie exact ce aşteptări are premierul, atunci cercetarea, educaţia şi sănătate vor afla mereu că nu au rezultate şi de aceea nu primesc finanţare. 
 
Florin Cîţu vorbeşte de parcă ar aduce bani de acasă şi nu din împrumuturi de la bănci şi de la românii care cotizează la bugetul public. 
 
Domnul Cîţu se erijează în judecător al performanţelor în cercetare, educaţie şi sănătate, dar de pe dumnealui ce îl recomandă pentru această poziţie, în condiţiile în care ca ministru şi ca premier nu a performat şi nu performează în România reală. Nu vorbim despre România virtuală, acolo unde totul este fantastic pentru că aşa spun Florin Cîţu şi lăudătorii săi sinceri sau plătiţi într-un fel sau altul. 
 
Florin Cîţu spune că va aloca finanţările numai acolo unde crede domnia sa de cuviinţă, tocmai el, care este finanţat din bugetul de stat cu toate că a ajuns ministru de finanţe şi premier fără să fi avut mari realizări pe partea economică şi pe cea politică, ci doar pentru că a ştiut ce mâini să pupe, ce sacouri să cureţe de scame şi ce promisiuni să le facă unor cercuri de interese, care se învârt în cerc, ca ulii, deasupra afacerilor profitabile din această ţară. Atâtea câte au mai rămas.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici