Coronavirus în lume LIVE UPDATE 30 iulie: Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morţi Covid-19. Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi

  • Numărul cazurilor cu Covid-19 în lume se apropie de 17 milioane
  • Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morţi de Covid-19.
  • Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.
  • Statul australian Victoria a stabilit un nou record: 723 de cazuri noi.
1433 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 30 iulie: Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morţi Covid-19. Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi

În prezent, sunt 16,950,407 cazuri de coronavirus cunoscute la nivel mondial, potrivit tracker-ului Universităţii Johns Hopkins şi 664,961 de decese înregistrate.

China raportează peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru a doua zi la rând

China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru a doua zi la rând, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate a ţării.

Aproximativ 96 de infecţii locale au fost identificate în regiunea extremă vestică a Xinjiang, una în Beijing, iar restul cazurilor fiind confirmate în Liaoning, scrie CNN.

NHC a înregistrat, de asemenea, alte 21 de infecţii asimptomatice, care nu sunt incluse în raportul total al cazurilor confirmate. Marţi a fost pentru prima dată când China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de la începutul lunii aprilie.

Coreea de Nord a testat peste 1.000 de persoane pentru Covid-19

Coreea de Nord a testat 1.211 persoane pentru coronavirus începând cu 16 iulie, toate rezultatele fiind negative, a declarat pentru CNN reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Coreea de Nord, dr. Edwin Salvador. În prezent, 696 de nord-coreeni sunt sub carantină.

Unii experţi spun că e imposibil ca, Coreea de Nord, o ţară de aproape 25 de milioane de oameni, care împarte o frontieră cu China, ar fi putut scăpa de efectele unei pandemii care a infectat peste 16 milioane de oameni din întreaga lume şi a ucis aproape 650.000.

Statele Unite au trecut pragul de 150.000 de morţi de Covid-19

SUA a înregistrat peste 4,38 milioane de cazuri de infecţie de la începutul pandemiei, potrivit rapoartelor în timp real ale universităţii din Baltimore, scrie CNN.
Speakerul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi, a anunţat miercuri că parlamentarii şi personalul vor trebui să poarte mască în Cameră în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Brazilia raportează aproape 70.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Miercuri, Brazilia a stabilit un record zilnic cu 69.074 de cazuri noi confirmate şi 1.595 de decese. După SUA, Brazilia este ţara cea mai afectată de coronavirus. De la începutul pandemiei, autorităţile au raportat 2,5 milioane de cazuri şi 90.134 de decese.

Statul australian Victoria a stabilit un nou record: 723 de cazuri noi

Premierul statului australian Victoria a raportat 723 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. Recordul stabilit anterior a fost de 532 infecţii. Şeful serviciului de sănătate, prof. Brett Sutton, a declarat ieri că nu este pregătit să anunţe că vârful epidemiei de coronavirus a trecut.

Italia continuă să aibă sute de cazuri noi de infectare, zilnic. Numărul deceselor a depăşit 35.000.

Bilanţul epidemic a ajuns la 35.129 de morţi în Italia. În total sunt 246.776 de cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 289 de cazuri noi de coronavirus şi şase decese

 
Pe fondul pandemiei, cresc şi tensiunile în plan geopolitic.
 
  • UE a adoptat o serie de măsuri ca reacţie la legea privind siguranţa naţională impusă în Hong Kong. Uniunea Europeană "este preocupată în special de erodarea puternică a drepturilor şi libertăţilor". Care e reacţia Chinei

Vaccin anti-COVID: cine va primi primele doze experimentale

Totuşi, sunt şi unele veşti bune, în plină pandemie.

Vaccinul Covid-19: Regatul Unit semnează un acord cu giganţii GSK şi Sanofi pentru achiziţionarea a 60 de milioane de doze experimentale 

 

  • Portughezii au creat masca reutilizabilă care „ucide” coronavirusul. Se numeşte MoxAdTech şi a fost testată cu succes până acum în Franţa şi Portugalia. Cum arată aceasta

 

  •  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici