Vaccinul Covid-19: Regatul Unit semnează un acord cu giganţii GSK şi Sanofi pentru achiziţionarea a 60 de milioane de doze experimentale

  • Sanofi şi GFK au încheiat un acord cu guvernul britanic pentru achiziţionarea a 60 milioane de doze experimentale de vaccin
  • Vaccinul se bazează pe tehnologia de proteină recombinată dezvoltată de Sanofi
  • Sanofi, cea care conduce dezvoltarea clinică, a declarat că aprobarea ar putea fi obţinută până în prima jumătate a anului 2021
1739 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Covid-19: Regatul Unit semnează un acord cu giganţii GSK şi Sanofi pentru achiziţionarea a 60 de milioane de doze experimentale

Profimedia

Guvernul britanic a semnat un al patrulea acord pentru achiziţionarea a 60 milioane de doze experimentale de vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de către GSK şi Sanofi, scrie BBC.

Guvernul britanic a mai semnat un contract pentru 90 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de două tipuri în curs de dezvoltare – 30 de milioane de la BioNTech/Pfizer şi 60 de milioane de la Valneva.

În plus, un alt acord cu AstraZeneca îi oferă Marii Britanii până la un milion de doze de tratament cu anticorpi neutralizanţi care ar putea fi folosit pentru cei care nu pot fi vaccinaţi sau pentru imunocompromişi.

Toate aceste achiziţii sunt făcute deşi nu este sigur dacă aceste vaccinuri vor funcţiona.

Guvernele din întreaga lume au promis miliarde de dolari pentru un vaccin contra Covid-19 şi o serie de firme farmaceutice se află într-o cursă contra cronometru pentru dezvoltarea şi testarea potenţialelor medicamente.

Vaccinul implicat în ultimul acord guvernamental, dezvoltat de Sanofi în parteneriat cu GSK, se bazează pe tehnologia de proteină recombinată, utilizată de Sanofi pentru a produce un vaccin antigripal, precum şi pe tehnologia pandemică consacrată a GSK.

Sanofi, cea care conduce dezvoltarea clinică, a declarat că aprobarea ar putea fi obţinută până în prima jumătate a anului 2021, dacă studiile vor avea succes. Între timp, Sanofi şi GSK cresc cantitatea de producţie pentru a produce până la un miliard de doze anual.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici