COVID-19: Vaccinul ne-ar proteja ani de zile. Studiul care arată că virusul nu suferă mutaţii rapide

Mai mulţi oameni de ştiinţă au făcut o descoperire uriaşă care ne poate da mai multe speranţe în lupta împotriva coronavirusului.

3175 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Vaccinul ne-ar proteja ani de zile. Studiul care arată că virusul nu suferă mutaţii rapide

COVID-19: Vaccinul ne-ar protaje ani de zile. Studiul care arată că coronavirusul nu suferă mutaţii rapide

 

Potrivit Washington Post, studiul efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea John Hopkins au arătat că Sars-Cov-2 nu suferă mutaţii rapide, aşa cum se întâmplă cu gripa. ceea ce înseamnă că vaccinul ne-ar putea proteja ani de zile şi nu trebuie să facem un nou vaccin anual.
 
Aceştia au analizat mai bine de peste 1000 de probe diferite de virus şi au ajuns la concluzia că existe diferenţe mici între tulpinile care au infectat oamenii din Statele Unite şi virusul care a apărut în zona zero, Wuhan.
 
„Este un număr relativ mic de mutaţii pentru că virusul a trecut printr-un număr mare de oameni. Rata de mutaţie sugerează că vaccinul inventat pentru Sars-Cov-2 ar putea fi unul singur mai degrabă decât unul nou în fiecare an, aşa cum este cel antigripal." , a spus Peter Thielen.
 
De asemenea, savantul a explicat că vaccinul împotriva coronavirusului ar fi foarte asemănător ca vaccinurile împotriva rujeolei sau a varicelei şi că ne-ar conferi o imunitate pentru o lungă perioadă de timp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici