David Garrett îşi vinde apartamentul din New York pentru a cumpăra o vioară „scumpă”

Violonistul David Garrett va renunţa la apartamentul său din New York pentru a-şi cumpăra o vioară în valoare de 3,5 milioane de euro, instrumentul fiind realizat de Guarneri la Cremona, în 1736, potrivit Le Figaro.

497 afișări
Imaginea articolului David Garrett îşi vinde apartamentul din New York pentru a cumpăra o vioară „scumpă”

FOTO Captură thestrad.com

Violonistul David Garrett a cumpărat o vioară fabricată în 1736 la Cremona de lutierul Bartolemeo Giuseppe Guarnerius, cunoscută sub numele de „del Gesù”, în valoare de 3,5 milioane de euro. Achiziţia s-a făcut la o licitaţie din Neuilly/Seine.

Instrumentul a aparţinut muzicianului Régis Pasquier şi a fost licitat la casa de licitaţii Aguttes în iunie anul trecut, dar până în prezent, cumpărătorul nu a fost dezvăluit.

Deşi averea lui David Garrett este estimată la 12 milioane de euro, pentru a-şi permite acest obiect excepţional, excentricul violonist va trebui să renunţe la unele dintre proprietăţile sale, în special la un apartament din New York.

„Este adevărat, trebuie să mă despart de unele dintre bunurile mele, dar această vioară chiar merită. Mi-am împlinit un vis de-o viaţă prin achiziţionarea lui”, a spus el.

Violonistul David Garrett şi-a făcut acest cadou de ziua de naştere, când a împlinit vârsta de 42 de ani.

David Garrett este şi el un copil minune. A primit primele lecţii de vioară la vârsta de patru ani. În scurt timp, a devenit student la Conservatorul din Lübeck şi a fost acceptat la Conservatorul din Berlin. La vârsta de nouă ani cânta deja la Festivalul Kissinger Sommer, iar la zece ani a susţinut primele sale concerte oficiale.

Încă din primii ani de viaţă, violonistul a cântat pe instrumente excepţionale. Un Stradivarius din 1718 împrumutat de o fundaţie când avea doar 13 ani sau un Guarneri din 1734 încredinţat de Muzeul din Cremona în anul 2000. Confirmându-şi atracţia pentru instrumentele rare şi scumpe, muzicianul a cumpărat un Guadagnini din secolul al XVIII-lea în urmă cu aproximativ zece ani.

David Garrett are o adevărată pasiune pentru instrumentele Guarneri. În acest an, a creat un site web dedicat în întregime viorii lutierului din Cremona. În ordine cronologică, violonistul enumeră toate producţiile realizate între 1721 şi 1744, precum şi proprietarii acestora. Aceştia din urmă se pot înscrie chiar şi la „Club del Gesu”, care se reuneşte în fiecare an timp de două zile. Prima ediţie a avut loc la 7 septembrie la Berlin. A fost o ocazie pentru muzicieni de a discuta despre viori ale lutierului italian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici