De la 1 martie, fermierii pot accesa fonduri europene cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro

De la 1 martie fermierii pot accesa fonduri europene pe baza deschiderii unor angajamente în cadrul măsurilor de agro-mediu şi climă (Măsura 10), agricultură ecologică (Măsura 11) şi pentru zonele cu constrângeri naturale (Măsura 13), cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro.

1025 afișări
Imaginea articolului De la 1 martie, fermierii pot accesa fonduri europene cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro

De la 1 martie fermierii pot accesa fonduri europene cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro

Măsurile de mediu şi climă aplicabile pe terenurile agricole şi pe UVM beneficiază de alocări financiare în perioada 2014 – 2020.

Ministerul a adus o serie de modificări măsurilor de mediu şi climă pentru a le creşte atractivitatea. Au fost introduse trei noi pachete în cadrul Măsurii 10 - Agro-mediu şi climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) şi dropia (Otis tarda), precum şi pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune.

De asemenea, a fost majorat nivelul plăţilor compensatorii acordate la nivel naţional pe pajişti permanente, fără angajament de agro-mediu şi climă, cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică, faţă de anul 2017.

Totodată, a fost inclusă posibilitatea de a cumula pe aceeaşi suprafaţă plăţile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajişti permanente, atât prin Măsura 11 - agricultura ecologică, cât şi prin Măsura 10 – agro-mediu şi climă. Astfel, în funcţie de combinaţia de pachete accesate, nivelul plăţilor cumulate poate fi cuprins între 119 - 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi între 153 - 483 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici