DOCUMENT  DECLARAŢIA UNICĂ 2020. Marţi, ultima zi în care poţi depune declaraţia unică/Anunţul ANAF

  • Marţi este ultima zi în care se poate depune declaraţia unică, astfel încât persoanele care fac acest lucru să primească anumite bonificaţii, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • Declaraţia unicã se utilizeazã atât pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020.
6086 afișări
Imaginea articolului DECLARAŢIA UNICĂ 2020. Marţi, ultima zi în care poţi depune declaraţia unică/Anunţul ANAF

Declaraţia unică 2020 FOTO Mediafax

Pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până marţi, 1 iulie, conform ANAF.

Pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Declaraţia unicã se utilizeazã atât pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020.

Cine poate depune Declaraţia unică 2020

Declaraţia unicã se depune de cãtre persoanele fizice care realizeazã, individual sau într-o formã de asociere, venituri/pierderi din: activitãţi independente, drepturi de proprietate intelectualã, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursã, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activitãţi agricole, pisciculturã şi/sau silviculturã, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de monedã virtualã sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţã).

Declaraţia unicã se depune şi de cãtre persoanele fizice rezidente care realizeazã venituri din strãinãtate, supuse impozitãrii în România (de exemplu: venituri din activitãţi independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectualã, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activitãţi agricole, pisciculturã, silviculturã, venituri sub formã de dividende, venituri sub formã de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

Cum se depune Declaraţia unică 2020

În condiţiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanţării sociale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte contribuabililor că pot depune Declaraţia unică online, prin intermediul serviciului „Spaţiul Privat Virtual” (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Cine nu are acces la online, poate depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau se poate transmite prin poştă, cu confirmare de primire. 

Ce bonificaţii primesc cei care vor plăti până pe 30 iunie impozitele şi contribuţiile pentru anul 2019 şi depun Declaraţia unică 

 
  • se acordă o bonificaţie de 5% pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;
  • se acordă o bonificaţie de 5% pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.
 
Bonificaţia se determină de contribuabil şi se evidenţiază în mod distinct în declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice, sub rezerva verificării ulterioare. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici