Document de la Casa Albă: În SUA ar putea exista o nouă tulpină a coronavirusului, alta decât cea din Marea Britanie

O nouă tulpină a coronavirusului, pe lângă varianta care circulă în Marea Britanie, se răspândeşte în SUA şi poate fi cu 50% mai transmisibilă, se arată într-un raport realizat la Casa Albă şi emis statelor componente ale SUA în 3 ianuarie.

2460 afișări
Imaginea articolului Document de la Casa Albă: În SUA ar putea exista o nouă tulpină a coronavirusului, alta decât cea din Marea Britanie

Document de la Casa Albă: În SUA ar putea exista o nouă variantă a coronavirusului, alta decât cea din Marea Britanie

Potrivit unui document obţinut de NBC News, grupul de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă a declarat că ar putea exista o nouă variantă a virusului care a evoluat în SUA, mai contagioasă, care grăbeşte răspândirea.
 
„Această accelerare sugerează că ar putea exista o mutaţie a coronbavirusului în SUA care a evoluat aici, pe lângă varianta britanică care se răspândeşte deja în comunităţile din SUA, şi poate fi cu 50% mai transmisibilă”, se arată în raport. 
 
Oficialii din domeniul sănătăţii publice erau deja îngrijoraţi de răspândirea noii tulpini de virus din Marea Britanie, cunoscută sub numele de B.1.1.7.
 
Centrul de control de prevenire a bolilor a identificat cel puţin 52 de cazuri Covid-19 cu mutaţia B.1.1.7 în SUA, potrivit datelor postate pe site-ul agenţiei actualizate joi. 
 
Cu toate acestea, CDC avertizează că numărul lor „nu reprezintă numărul total de cazuri de descendenţă B.1.1.7 care ar putea circula în Statele Unite” şi s-ar putea să nu se potrivească cu cifrele raportate de oficialii locali.
 
Noua tulpină depistată în Marea Britanie a fost confirmată pentru prima dată vineri în România, la o femeie din Giurgiu care nu a călătorit în Regatul Unit. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici