Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Doi procurori DIICOT au fost în Israel pentru acte de cercetare penală şi a ridica probe ce au legătură cu firma Black Cube şi cu activitatea celor trei israelieni arestaţi în România pentru o presupusă încercare de intimidare a Codruţei Kovesi, au confirmat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1031 afișări
Imaginea articolului Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Surse judiciare au confirmat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că procurorii DIICOT au fost deja în Israel pentru acte de cercetare penală şi pentru a ridica probe în cadrul anchetei privind o eventuală încercare de intimidare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că vehicularea numelui afaceristului israelian Benny Steinmetz în dosarul în care se cercetează o eventuală încercare de intimidare a Laurei Codruţa Kovesi este "deocamdată" fără fundament.

"S-a vehiculat numele, dar deocamdată, din punctul nostru de vedere, fără un fundament", a declarat procurorul şef al DIICOT după ce s-a vehiculat în spaţiul public că ancheta parchetului ar duce către omul de afaceri Benny Steinmetz.

Potrivit lui Daniel Horodniceanu, în dosar se aşteaptă rezultatele a două comisii rogatorii, din Israel şi Marea Britanie.

"Aşteptăm încă comisiile rogatorii, avem semnale că vor veni în săptămânile care urmează. Am solicitat imagini video la Londra cu eventualul drum pe care o persoană pe care noi o cercetăm l-a făcut de la aeroport la firma care are sediul în Londra. Există mai multe persoane care au fost ascultate în dosar, în calitate de martori. E foarte important rezultatul comisiei rogatorii, în special cea din Israel, dar şi cea din Marea Britanie. La cea din Israel am solicitat ascultarea mai multor persoane şi evetual imagini şi înregistrări, dacă partea israeliană va vrea să ni le pună la dispoziţie", a adăugat procurorul şef al DIICOT.

Printre cei audiaţi ca martori în acest caz s-a numărat şi omul de afaceri Dinu Pescariu, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Aceleaşi surse susţin că omul de afaceri se afla pe lista israelienilor privind persoanele care ar fi urmat să fie monitorizate.

În acest dosar procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost ţinuţi mai multe luni în stare de arest preventiv, acum ei aflându-se în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT îi acuză desăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici