Dragnea îi răspunde lui Iohannis după ce acesta a cerut stoparea ţopăielii fiscal-bugetare: Domnul preşedinte susţine măsurile noastre/ Liderul PSD intervine în conflictul Tăriceanu-Iohannis

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, că, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis nu a criticat măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte, el afirmând că şeful statului susţine aceste măsuri.

3643 afișări
Imaginea articolului Dragnea îi răspunde lui Iohannis după ce acesta a cerut stoparea ţopăielii fiscal-bugetare: Domnul preşedinte susţine măsurile noastre/ Liderul PSD intervine în conflictul Tăriceanu-Iohannis

Interpretarea liderului PSD Dragnea după ce preşedintele a atacat politica fiscală a coaliţiei: Iohannis susţine măsurile „noastre”/ „Eu nu am limbajul colorat"

Solicitat să comenteze faptul că şeful statului a criticat joi măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte vineri, Dragnea a răspuns: „ Eu nu am văzut-o ca pe o critică, am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că de fapt nu este o analiză proprie”.

„Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul preşedinte a spus, nu am văzut-o ca o critică, domnul preşedinte susţine măsurile noastre....Până acum ceva timp se spunea că salariaţii vor pierde la salarii, acum se spune că vor creşte salariile. Da, va creşte netul, salariul net, este o măsură care aduce beneficii, am spus mereu că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puţini bani, ba dimpotrivă, va primi puţin mai mulţi bani, în schimb vor fi contribuţiile sociale mai mari în contul angajatului şi o simplificare serioasă la mediul de afaceri”, a adăugat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază ca fiind o evaluare pozitivă şi declaraţia preşedintelui potrivit căreia Guvernul face o „megaţopăială fiscal - bugetară”, Dragnea a răspuns: „Eu nu am limbajul colorat al preşedintelui şi nu pot să comentez asta”.

„Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile fiscale respective să nu se mai adopte, absolut niciunul pentru că sunt măsuri care aduc numai bine”, a susţinut Dragnea.

El a spus că guvernanţii au vorbit cu companii mari, medii şi mici care au negat că ar fi bulversate de către aceste schimbări.

Dragnea: Tăriceanu, un om echilibrat; despre Iohannis: poate din nori nu vezi „statul paralel”

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a contrazis, vineri, pe preşedintele Klaus Iohannis, precizând că omologul său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un om foarte echilibrat şi că, „de sus, din nori”, nu vezi „statul paralel”.

Întrebat dacă i s-a părut că Tăriceanu ar fi „puţin obsedat”, aşa cum a susţinut Iohannis, Dragnea a precizat: „Nu. Domnul Călin Popescu Tăriceanu - şi pot să vorbesc de o perioadă de câţiva ani de zile de când am lucrat foarte mult împreună - este un om foarte echilibrat, un om aşezat, un politician pe care îl respect, cu nişte principii foarte sănătoase”.

Chestionat despre asigurările date de preşedintele Iohannis privind inexistenţa unui „stat paralel”, Dragnea a replicat: „Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care vorbesc despre statul paralel, din păcate”.

„Poate de acolo de sus nu se vede, pe la noi pe jos începe să se vadă. Poate din nori nu vezi exact ce se întâmplă jos, dar se pare că sunt mai multe informaţii care îl contrazic pe preşedinte”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, despre Călin Popescu Tăriceanu, că este puţin obsedat şi are declaraţii ciudate, după ce preşedintele Senatului l-a acuzat că este beneficiarul statului paralel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici