Educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani, arestată preventiv pentru omor. Detalii înfiorătoare povestite anchetatorilor despre modul cum a procedat

Educatoarea din Timişoara care, marţi seara, şi-a omorât fiica de patru ani în încercarea de a se răzbuna pe soţ, care intenţiona să divorţeze, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru omor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8828 afișări
Imaginea articolului Educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani, arestată preventiv pentru omor. Detalii înfiorătoare povestite anchetatorilor despre modul cum a procedat

Educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani, arestată preventiv pentru omor. Detalii înfiorătoare povestite anchetatorilor despre modul cum a procedat (Sursa foto: Facebook)

Oana Neţ, femeia în vârstă de 38 de ani din Timişoara care i-a tăiat venele fiicei sale, iar apoi a înecat-o în cadă, în urmă cu două zile, a fost adusă, joi, la Tribunalul Timiş, iar judecătorii au decis emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (omor comis asupra unui membru al familiei – fiică).

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus la data de 15.03.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Neţ Oana - Răzvana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie (omor comis asupra unui membru de familie - fiica), prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 Cp, reţinându-se în sarcina acesteia faptul că, în data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30 a ucis-o prin înecare pe fiica sa minoră, în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situată în localitatea Timişoara. La aceeaşi dată, inculpata a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Educatoarea de 38 de ani i-a tăiat venele, marţi noapte, fiicei sale de patru ani la ambele mâini şi apoi a înecat-o în cadă. Potrivit anchetatorilor, educatoarea ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe soţ, cu care s-a certat, iar acesta i-a spus că intenţionează să divorţeze.

Femeia a fost transportată la spital imediat după ce a comis crima, pentru că a consumat erbicid în încercarea de a se sinucide.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, în urma unui consult psihiatric, medicii au stabilit că femeia are nevoie de tratament de specialitate, astfel că a fost transferată pe Secţia de Psihiatrie, dar şi că poate fi audiată de procurori. Ulterior, educatoarea a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar la finalul audierilor, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de omor comis al unui membru al familiei.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că educatoarea de 38 de ani nu a mai fost evaluată psihologic de câţiva ani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, legislaţia a fost modificată în anul 2011, astfel că niciun cadru didactic nu mai este testat din acest punct de vedere.

“Astfel de evaluări psihologice s-ar putea realiza doar în cazul în care cineva ar face o sesizare şi ar cere acest lucru, conform Codului Muncii. Doar că în cazul acesta, nimeni nu şi-a dat seama că are probleme psihice”, a afirmat Aura Danielescu.

Oana Neţ era educatoare la grădiniţa din localitatea timişeană Murani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, aceasta şi-a luat concediu fără plată în urmă cu patru săptămâni, în încercarea de a-şi găsi un alt loc de muncă mai bine plătit şi pentru a scăpa de navetă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici