Fostul director al RATB, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Fostul director al RATB, actual STB, Adrian Sorin Mihail, a fost găsit incompatibil de ANI, potrivit unui comunicat emis luni de instituţie. În aceeaşi situaţie este şi şeful Secţiei Ginecologie, din cadrul Spitalului de Urgenţă Alexandria, Sorin Dan Chirea.

983 afișări
Imaginea articolului Fostul director al RATB, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Fostul director al RATB, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Sorin Mihail Adrian, a infracţiunii de „conflict de interese”. El a fost director general în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti - R.A.T.B (actuala Societate de Transport Bucureşti - S.T.B.). Potrivit ANI, Adrian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (fiind suspendat din funcţia de şef serviciu în cadrul Serviciului Progamare) a îndeplinit acte prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv a semnat Hotărârea prin care s-a adoptat încetarea suspendării din funcţia de şef serviciu şi totodată numirea sa într-o funcţie superioară, cea de inginer şef, în cadrul Direcţiei Exploatare.

Medicul şef al Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Alexandria, Sorin Dan Chirea, a fost şi el găsit în situaţie de incompatibilitate. Potrivit ANI, în perioada 1 noiembrie 2017 - 17 februarie 2019, simultan cu funcţia de şef secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria a exercitat şi funcţia de administrator în cadrul a două societăţi comerciale.

Tot în situaţie de incompatibilitate a fost găsit şi Constantin Gabriel Gheorghe, fost inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău. ANI arată că în perioada 2 septembrie – 25 octombrie 2019 a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia publică de inspector de muncă la Compartimentul Control Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău şi funcţia de director adjunct provizoriu în cadrul Societăţii Comerciale „Compania de Apă” S.A. Buzău.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Constantin Gabriel Gheorghe nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici