„Icarii” sunt la Râşnov. Sara Takanashi, învingătoare pe trambulina din România. Daniela Haralambie, locul 28

Săritoarea japoneză Sara Takanashi a câştigat vineri cea de a doua etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, desfăşurate pe trambulina de la Râşnov şi cea de a 60-a din carieră. Daniela Haralambie, singura româncă din concurs, s-a clasat pe locul 28.

546 afișări
Imaginea articolului „Icarii” sunt la Râşnov. Sara Takanashi, învingătoare pe trambulina din România. Daniela Haralambie, locul 28

„Icarii” sunt la Râşnov. Sara Takanashi, învingătoare pe trambulina din România. Daniela Haralambie, locul 28

După ce se clasase a doua în etapa de joi, japoneza Sara Takanashi a reuşit două sărituri de 92 m, respectiv 99 m, acumulând 239,2 puncte. Tânăra de 24 de ani a obţinut cea de a 60-a victorie a carierei în cadrul Cupei Mondiale şi a confirmat forma maximă, chiar la timp pentru startul Campionatelor Mondiale de la Oberstdorf, de săptămâna viitoare.

„Tehnica mea este din ce în ce mai bună, aşa că sunt foarte mulţumită atât de rezultat, cât şi de sărituri. Nivelul competiţiilor de sărituri cu schiurile la feminin este din ce în ce mai ridicat, deci este tot mai greu să urci pe podium", a spus Sara Takanashi, pentru site-ul oficial al competiţiei.

Locul al doilea a fost ocupat de norvegianca Silje Opseth, cu salturi de 90,5 m şi 95 m şi 232,9 puncte. După ce a ocupat de trei ori la rând locul 3, la ultimele etape, cea mai bună săritoare norvegiană dovedeşte
că e în cea mai bună formă pentru Oberstdorf.

„Am avut mici probleme în prima rundă, dar săritura mea în runda a doua a fost mult mai bună, aşa că sunt foarte fericită cu rezultatul obţinut. Condiţiile au fost destul de bune astăzi, aşa că a fost distractiv să sar", a declarat Opseth la final, pentru fis-ski.com.

Nika Kriznar din Slovenia, care a preluat conducerea Cupei Mondiale cu victoria de joi, a fost din nou pe podium vineri, pe locul trei (88 m şi 92,5 m; 228,6 puncte) şi a rămas în fruntea clasamentului general cu un total de 611 puncte, chiar înaintea lui Takanashi (606 puncte) şi Opseth (477 puncte).

„Astăzi vântul a fost destul de puternic, nu mi-a fost uşor, nu am reuşit cele mai bune sărituri. Totuşi, sunt mulţumită de ocuparea unui nou loc pe podium”, a declarat Kriznar după competiţie.

Austriaca Marita Kramer, care a fost liderul general al Cupei Mondiale înainte de acest weekend, nu a putut concura din cauza unui test Covid-19 considerat neconcludent.

Daniela Haralambie (23 ani, Dinamo Bucureşti), singura sportivă din România care a plecat de pe bara de start, s-a clasat pe locul 28, cu performanţe de 85,5 şi 79 metri (176,6 puncte).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici