Industria aviatică se apropie de colaps. Aproape 200 de aeroporturi din Europa riscă să intre în faliment

Aproape 200 de aeroporturi din Europa riscă să intre în faliment dacă traficul aerian nu îşi va reveni în curând. 250.000 de joburi sunt în pericol.

955 afișări
Imaginea articolului Industria aviatică se apropie de colaps. Aproape 200 de aeroporturi din Europa riscă să intre în faliment

Industria aviatică este serios afectată. Aproape 200 de aeroporturi din Europa riscă să intre în faliment

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) avertizează că 193 de aeroporturi riscă să demareze procedurile de faliment dacă guvernele vor continua să lanseze restricţii pe fondul celui de-al doilea val de coronavirus, transmite The Local, citat de Ziarul Financiar.

În total, aeroporturile reprezintă 12 miliarde de euro din produsul intern brut al continentului şi susţin 250.000 de locuri de muncă.

Datele publicate de ACI arată că traficul aerian din Europa era la jumătatea lunii octombrie cu circa 75% sub nivelurile de dinainte de pandemie.

Zilele trecute, producătorul de aeronave Boeing a declarat forţa de muncă va ajunge până la sfârşitul lui 2021 la 130.000 de angajaţi, de la 160.000 la începutul lui 2020.

Pierderile nete ale companiei au depăşit 400 de milioane de dolari în ultimul trimestru, în timp ce profiturile din aceeaşi perioadă a anului trecut ajungeau la 1,3 miliarde. Veniturile din T3/2020 au scăzut cu 29% la 14 miliarde de dolari.

Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa în funcţie de venituri, a anunţat marţi că aproximativ 30.000 de angajaţi se află în pericol de a fi concediaţi. Guvernul german a declarat spre sfârşitul primăverii că va lansa un plan de salvare de 9 miliarde de euro, anunţând ulterior că participaţia statului va ajunge la 25% în ideea de a susţine compania pe timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici