Instanţa supremă a decis ca dosarul lui Sebastian Ghiţă să fie rejudecat

Magistraţii instanţei supreme au decis ca dosarul lui Sebastian Ghiţă şi al fostului primar Iulian Bădescu să fie rejudecat, fiind desfiinţată sentinţa de la fond, când cei doi au fost achitaţi. ICCJ a respins însă sesizarea CJUE în acest dosar.

3385 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă a decis ca dosarul lui Sebastian Ghiţă să fie rejudecat

Instanţa supremă a decis ca dosarul lui Sebastian Ghiţă să fie rejudecat

„Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţie Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în minuta instanţei. Decizia este definitivă.

Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în aceeaşi cauză, să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiţă si Iulian Bădescu, cu acuzaţiile de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanţării, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

În primă instanţă, atât Sebastian Ghiţă, cât şi Iulian Bădescu au fost achitaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici