Ion Cristoiu: În prima fază trebuia să înceapă cu cine vrea să se vaccineze Dacă medicii nu vor, nu e normal să treci la alţii?

  • Ion Cristoiu: Dl Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme, ce, el nu e om? Normal era... am înţeles să nu fie el primul, dar putea să fiel al doilea, al treilea. Nu vedeţi că el, nici premierul nu au curaj? N-aţi înţeles că e o şmecherie?
  • Ion Cristoiu: A fost o strategie a lui Klaus Iohannis: să facem un guvern de sacrificiu, greul trece pe USR PLUS. Se termină cu acest guvern în vară şi atunci cred că se face, în sfârşit, guvernul de uniune naţională, cu PSD
  • Ion Cristoiu: Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască şi în curând vom intra în lockdown, în stare de urgenţă
14111 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: În prima fază trebuia să înceapă cu cine vrea să se vaccineze Dacă medicii nu vor, nu e normal să treci la alţii?

Ion Cristoiu: În prima fază trebuia să înceapă cu cine vrea să se vaccineze Dacă medicii nu vor, nu e normal să treci la alţii?

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vaccinarea ar fi trebui să înceapă cu cei care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului şi numai dacă erau mai mulţi doritori decât vaccinuri ar fi trebuit să se treacă la categoriile prioritare.

“Ei nu au consumat vaccinul care există. Or fi 130.000 de oameni care vor să se vaccineze. Ce-i aia aşteptăm mediciii până se întorc din vacanţă? Aşteptăm până medicii se scarpină şi se hotărăsc. Şi dacă ei nu vor, ce facem? Stăm şi-i convingem? Dacă nu vor, nu e normal să treci la alţii? Mai ales în prima fază. În prima fază aşa trebuia să înceapă, nici măcar cu medicii. Cine vrea să se vaccineze. Şi-atunci, dacă sunt un milion de inşi, prioritizezi. Noi, deocamdată, nu ştim cine vrea. Noi ne-am concentrat pe medici să-i convingem să se vaccineze şi între timp o să treacă 2-3 luni, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu: Dl. Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme

Ion Cristoiu este de părere că vaccinarea pe etape este o şmecherie deoarece şi preşedintele Iohannis, şi premierul Cîţu se tem să se vaccineze.

“Dacă vrei să convingi populaţia îi pui pe cei care vor să se vaccineze. În frunte cu Guvernul. Staţi, cred că de-aia nu o fac. Pentru că dacă ar anunţa că oricine poate să vină, cine trebuie să vină primul? Klaus Iohannis. Păi nu v-aţi prins?(....) Facem un apel...Credeţi că va veni Klaus Iohannis? Cei care vor să facă vor deveni agenţi de publicitate (...) Nu o vor face niciodată pentru că în acel moment noi ne vom întreba dar Parlamentul unde e, dar Guvernul unde e? Dl Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme, ce, el nu e om?  Normal era... am înţeles să nu fie el primul, dar putea să fiel al doilea, al treilea. Nu vedeţi că el, nici premierul nu au curaj? N-aţi înţeles că e o şmecherie? Dl. Klaus Iohannis de ce nu se vaccinează? Zice domne trebuie să-i vină rândul. Ei au început cu prioritizarea, care e o şmecherie. Cîţu nu-i medic, Iohannis nu-i medic, nici Vlad Voiculescu nu-i medic. Raed Arafat s-a vaccinat? El ar trebui că umblă cel mai mult. Nu credeţi că cea mai bună soluţie e ca un număr de voluntari care să se vaccineze şi să devină agenţi de publicitate?”, se întreabă publicistul.

Ion Cristoiu: Aş vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez

Ion Cristoiu spune că deşi s-a temut, s-ar vaccina, dar nu în direct, şi mărturiseşte că problema sa cea mai mare este spaima de ceea ce va urma.

“Nu m-aş vaccina în direct. La început am avut ezitări, dar eu m-aş vaccina. Până mor, nu o să-mi crească coarne. Eu, dacă vreţi să vă fac o mărturisire, deşi mare riscant ce o să vă spun, aş vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez. Dacă am supravieţuit, a doua oară.. analizându-mă mi-am dat seama că problema cea mai mare la mine e spaima, teama de ce va fi”, a dezvăluit publicistul.

 

Ion Cristoiu: A fost o strategie a lui Klaus Iohannis: să facem un guvern de sacrificiu, greul trece pe USR PLUS

Publicistul Ion Cristoiu spune că regimul Iohannis s-a folosit de tema autrostrăzilor în campaia electorală pentru a câştiga alegerile pentru ca apoi să dea ministerul fondurilor europene celor de la USRPLUS pentru a-i sacrifica pe altarul crizei deoarece solicitările UE sunt să facem căi ferate şi eoliene, nu şosele.

“Părerea mea e că Iohannis ştia. A făcut o şmecherie, ştia. A fost la Bruxelles şi ştia că în momentul în care li s-au făgăduit nişte bani, li s-a dat şi un to do list. Numai că ei nu au ţinut cont. Undeva, n-a ştiut Klaus Iohannis sau a zis hai câştigăm alegerile cu autostrăzi şi le dăm ministerul la asta la USR, nu să facă autostrăzi, ci eoliene (...)

Camarila USR PLUS se ocupă de consultanţă şi fiecare minister al lor o să spună nu putem să guvernăm decât dacă facem consultanţă. Cred că ar fi al unsprezecelea studiu de fezabilitate. Pântecele moale al acestei guvernări sunt ei. Ori se trezesc, dar când se trezesc va fi prea târziu, pentru că trebuie să administrezi ţara. Dar pe lângă marele proiect ai o mare problemă. Ei au ministerele de criză. Sănătatea  este groaznică acum. Ei nu pot face revoluţii acum că trebuie să administreze vaccinarea. Dincoace la bani auropeni trebuie să admnistrazi refacerea planului pentru Green Deal.

Eu suspectez că a fost o strategie a lui Klaus Iohannis şi a altora care a zis aşa: În această perioadă în care e şi criză facem un guvern de sacrificiu, greul trece USRPLUS. Eu nu cred că PNL a pierdut la negocieri pentru că să dai Ministerul Dezvoltării la UDMR, care ei au rămas cu gura căscată, era să leşine pentru că ei s-au oferit...De obicei aveau ministere din astea Cultura, Sportul. Acum au Dezvoltarea şi Mediul”.

 

Ion Cristoiu: Se termină cu acest guvern în vară şi atunci cred că se face, în sfârşit, guvernul de uniune naţională, cu PSD

 

Publicistul Ion Cristoiu nu exclude ca la vară guvernul Cîţu să fie înlocuit cu un guvern de uniune naţională în care va fi cooptat şi PSD.

“Şi-atunci treci prin criză cu acest guvern, îl ai pe Cîţu pre care oricând poţi să-l sacrifici,PNL şi-a luat ministere fără probleme (...) Eu cred că a fost următoarea tactică: acesta e un guvern de sacrificiu, cu atât mai bine, zic strategii, că USRPLUS se compromite. Ei au acum toate şansele să dispară de pe scena politică a ţării (...) Fac această profeţie...Se termină cu acest guvern în vară şi atunci cred că se face, în sfârşit, guvernul de uniune naţională, cu PSD. Că e aşa, îmi spune următorul lucru: intrarea AUR în Parlament. De când a intrat AUR în Parlament, PSD e un partid chiar modern. Se mai leagă cineva de PSD? E spălat în fiecare zi”, a susţinut publicistul.

 

Ion Cristoiu: Ar trebui, ca şi în cazul admiterii în UE, un pact pe Green Deal cu toate partidele parlamentare

 

Publicistul Ion Cristoiu propune ca preşedintele Iohannis să cheme toate partidele parlamentare pentru a încheia un pact privind trecerea României la energia verde, dând astfel un semnal care ar trebui să elimine multe frustrări legate de această tranziţie.

“Trecerea la energia verde este o revoluţie. Ea nu se poate face nici măcar de un singur guvern. Ar trebui, ca şi în cazul admiterii în UE, un pact cu toate partidele parlamentare că în legătură cu asta facem orice sacrificiu. Preşedintele trebuie să facă, cum a făcut Ion Iliescu, să cheme partidele parlamentare, şi în felul ăsta să dea şi un semnal pentru că va veni cu foarte multe frustrări, nu mai faci autostrăzi, trebuie să explici de ce nu mai faci, de ce pui eoliene îm Marea Neagră, de ce trebuie să reduci consumul de cărbune, transformarea gazului în hidrogen. E cu adevărat o revoluţie prin care trebuie să dai un semnal cu acest pact. Toate partidele vor fi de acord şi atunci nu ar mai veni un partid de opoziţie să întrebe de ce nu mai facem şosele şi facem căi ferate”, a explicat publicistul.

 

Ion Cristoiu: Băieţii ăştia de la USR vin din bula de pe internet, nu vin din realitate

Publicistul Ion Cristoiu nu crede că primarii USRPLUS, cde la care oamenii aşteptau revoluţionarea administraţiei locale deoarecetrăiesc mai multe în bula lor de pe internet decât în viaţa reală.

“Oamenii ăştia nu au înţeles un lucru. Nu mai vreau resetare, nu mai vreau Revoluţie, nu mai vreau lucruri mari. Vreau podeţ. O să vedeţi că e mult mai greu să faci un podeţ decât să resetezi România. Toţi useriştii vor revoluţii. Nu vreau revoluţie, vreau lucrurile mici. De aia e pus primar, să administreze. Clotilde Armand de când a venit face plângeri penale. Zici ceva despre ea, plângere penală. Băieţii ăştia de la USR nu au înţeles că viaţa omului este alcătuită din lucruri mici (...) Nu fac pentru că nu au experienţă, nu au condus niciodată, pentru că nu ştiu, pentru că vin din bula de pe internet, nu vin din realitate. În realitate, ştiţi cât de greu e să faci un podeţ?”, a afirmat publicistul.

 

Ion Cristoiu: Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască şi în curând vom intra în lockdown, în stare de urgenţă

 

Publicistul Ion Cristoiu spune că în noaptea dintre ani au fost mai multe artificii ca oricând, semn că oamenii şi au revărsat frustrarea aruncând cu petarde şi artificii, profeţind că în 2021 vom purta în continuare mască şi vom intra în stare de urgenţă.

“La Sinaia am crezut că a început al treilea război mondial. Orice cetăţean arunca cu artificii, cu petarde. A fost un sentiment de frustrare. S-au eliberat aruncând cu petarde. E foarte interesant.Tot ce s-a adunat frustrare într-un an s-a exprimat acuma. În loc să dărâme guvernul au dat cu artificii (...)

Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască, în fiecare lună o să apără o nouă tulpină de croronavirus, pentru fiecare ţară va fi câte o tulpină şi cel mai bine ar fi ca noi romînii să punem răul înainte. Dacă începem acest an cu iluzii, vom avea mari deziluzii. Mai degrabă să zicem că vom purta mască, că vor fi în continuare măsuri de protecţie. Şi a doua profeţie este faptul că, după părerea mea, în curând vom intra în lockdown, în stare de urgenţă”, a susţinut publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici