Kremlinul aşteaptă o poziţie clară de la Washington privind noile sancţiuni împotriva Rusiei

Rusia aşteaptă o poziţie clară din partea administraţiei Donald Trump privind noile sancţiuni împotriva Moscovei, a anunţat luni purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

793 afișări
Imaginea articolului Kremlinul aşteaptă o poziţie clară de la Washington privind noile sancţiuni împotriva Rusiei

Kremlinul aşteaptă o poziţie clară de la Washington privind noile sancţiuni împotriva Rusiei

"Am spus deja că avem o poziţie extrem de negativă în ceea ce priveşte subiectul sancţiunilor, în special privind noile iniţiative pe care Congresul Statelor Unite continuă să le promoveze. În ceea ce priveşte poziţia administraţiei de la Washington în legătură cu sancţiunile, am auzit anumite ajustări şi vom aştepta cu răbdare ca această poziţie să fie formulată în mod clar", a spus Peskov.

Kremlinul transmite că retorica Washingtonului privind înăsprirea sancţiunilor nu afectează doar interesele Rusiei şi ale SUA, ci şi interesele altor state.

"Considerăm că menţinerea retoricii sancţiunilor este contraproductivă şi dăunează intereselor celor două ţări, precum şi intereselor unor ţări terţe, cu care Rusia continuă să dezvolte relaţii comerciale şi economice în ciuda tuturor tendinţelor negative", a mai spus Peskov.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul Statelor Unite au ajuns la un acord pentru un proiect de lege care vizează noi sancţiuni asupra Rusiei, lege ce urmează să ajungă pe biroul preşedintelui Donald Trump până la finalul acestei veri.

Pe lângă sancţiunile impuse asupra Rusiei pentru interferenţa în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi agresiunea militară din Ucraina, proiectul de lege va conferi Congresului Statelor Unite abilitatea de a revizui acţiunile Administraţiei Trump în cazul în care ar încerca să reducă sau să pună capăt sancţiunilor.

Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite să se coordoneze cu partenerii din G7 în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei, pentru a evita "posibile consecinţe nedorite, la scară largă şi fără discernământ".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici