VIDEO Marius Tucă Show, la Aleph News, ora 19.00. Teologul Cătălin Raiu şi Ciprian Găluşcă, coordonator Greenpeace, invitaţii emisiunii din 18 mai

Cătălin Raiu e teolog, doctor în ştiinţe politice şi cadru didactic asociat la Facultatea de Administraţie şi Afaceri din Universitatea Bucureşti. E, totodată, primul român recrutat în iunie 2019 ca expert în libertate religioasă de către OSCE.

121 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marius Tucă Show, la Aleph News, ora 19.00. Teologul Cătălin Raiu şi Ciprian Găluşcă, coordonator Greenpeace, invitaţii emisiunii din 18 mai

Marius Tucă Show, la Aleph News, ora 19.00. Teologul Cătălin Raiu şi Ciprian Găluşcă, coordonatorul campaniei pentru Păduri şi Biodiversitate al Greenpeace, invitaţii de azi

Din această calitate, Cătălin Raiu e o voce capabilă să se pronunţe fluent şi articulat pe tema din ce în ce mai stringentă a libertăţii religioase, într-o Europă care a dezbrăcat de sens (făcând abuz de el) un termen greu, ca “democraţie”. Când o minoritate îşi clamează drepturi şi libertăţi în defavoarea majorităţii, vorbim, nu-i aşa, de o democraţie ciuntită. Dar ce te faci că şi credinciosul a ajuns să se simtă minoritar? Pe el unde-l pui în această ecuaţie?

Cătălin Raiu a fost la Marius Tucă Show, pentru o discuţie pe tema noilor criterii ale corectitudinii politice – până unde se întinde libertatea ta şi câtă libertate îmi revine mie? Şi, de fapt, ce mai înseamnă libertatea în ziua de azi?

Ciprian Găluşcă e coordonatorul campaniei pentru Păduri şi Biodiversitate al Green Peace. Vine la Marius Tucă Show pentru o discuţie pe tema cazului Arthur. 38 de milioane de metri cubi dispar anual din pădurile României. Fenomenul e cu atât mai periculos, cu cât acest lucru afectează habitatul animalelor pe care România, încă, le mai adăposteşte.  Aceste tăieri ilegale completează şi vânătorile ilegale ale marilor carnivore. Un adevărat masacru se produce în fiecare secundă în România şi sunt foarte puţini cei cărora le pasă. Vino diseară să-l vezi pe Ciprian Găluşcă şi viziunea lui pe tema cazului Arthur dar şi ce are să fie mai încolo!

Între 12 şi 14 mai a fost organizată o întâlnire între raportorii Comisiei de la Veneţia şi asociaţiile de magistraţi de la noi din ţară, pe tema desfiinţării SIIJ. Ocazie cu care asociaţiile de magistraţi de la noi din ţară au condamnat public acest eveniment, pe care-l consideră o parodie. Astăzi, Comisia de la Veneţia se pronunţă pe tema desfiinţării SIIJ, un demers marca Stelian Ion, ministrul Justiţiei. Judecătorul Dana Gîrbovan vine la Marius Tucă Show să ofere un punct de vedere pe această temă controversată.

Marius Tucă Show, în direct, diseară, de la şapte, pe alephnews.ro. “Păduri ce-ar fi putut să fie şi niciodată nu vor fi” (Ileana Vulpescu)

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici