Noul centru pentru Securitatea Cibernetică al UE, cu sediu la Bucureşti. Ce reprezintă pentru România succesul obţinut la Bruxelles

  • Centrul pentru Securitate Cibernetică al Uniunii Europene va avea sediul la Bucureşti
  • Capitala ţării a câştigat votul de miercuri în faţa unor oraşe ca Munchen, Vilnus sau Bruxelles
  • Alex Nazare şi Iulian Chifu îţi spun ce înseamnă această victorie pentru România
1597 afișări
Imaginea articolului Noul centru pentru Securitatea Cibernetică al UE, cu sediu la Bucureşti. Ce reprezintă pentru România succesul obţinut la Bruxelles

Ai aflat deja de succesul obţinut miercuri seară de România la Bruxelles: noul centru pentru Securitatea Cibernetică al UE va avea sediu la Bucureşti.

Bucureşti a câştigat în faţa unor oraşe importante ale Europei, iar în finală a avut 15 voturi faţă de cele doar 12 pe care le-a avut Bruxelles. Ce înseamnă asta pentru noi? Fonduri de 2 miliarde de euro în primă fază pentru securitatea cibernetică vor fi gestionate de noul Centru.
 
Alex Nazare, unul dintre cei aflaţi în spatele dosarului care a dus la victorie, a dezvăluit la Aleph News şi un beneficiu major pentru ţară.
 
Întrebat dacă faptul că vom avea un hub informatic, digital, ar putea să ne ajute la digitalizarea ţării, specialistul în securitate cibernetică răspunde: „Sigur că da. E o situaţie extrem de privilegiată să devii instituţia care va finanţa cercetarea în securitatea cibernetică, şi servicii, şi aplicaţii, şi aşa mai departe.”
 
Este prima agenţie europeană care va avea sediul la Bucureşti. Iar analistul de politică externă, Iulian Chifu, ne-a spus încă un motiv pentru care acest lucru trebuie să ne bucure.
 
„Practic, capitala europeană a securităţii cibernetice se instalează la Bucureşti şi asta este şi o realizare a diplomaţiei. Mai există şi alte elemente şi alte instituţii care sunt în discuţie şi la nivelul NATO. Însă, vedeţi, contează foarte mult această discreţie în negocieri.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici