(P) Şapte sfaturi pentru a alege cel mai bun fier de călcat pentru hainele tale

Fierul de călcat este unul dintre electrocasnicele indispensabile într-o casă, deoarece utilizarea lui este legată de curăţenia şi igiena hainelor şi, prin urmare, are un efect direct asupra imaginii pe care o arată membrii familiei. Îţi poţi imagina cum ar fi să mergi la un interviu de angajare cu o cămaşă plină de riduri sau să ieşi la cină cu prietenii cu o jachetă încreţită? Există o legendă urbană care spune că, dacă îţi speli bine rufele, nu trebuie să le calci. Dar, ca toate legendele, nu este dovedită, aşa că continuăm să ne bazăm pe fierul de călcat pentru a ne păstra hainele îngrijite şi ordonate.

339 afișări
Imaginea articolului (P) Şapte sfaturi pentru a alege cel mai bun fier de călcat pentru hainele tale

Cum funcţionează un fier de călcat cu aburi?

Utilizarea lor datează de câteva secole, când erau doar un vas de oţel cu fundul neted în care se introduceau cărbuni aprinşi. În prezent, acest lucru s-a schimbat semnificativ, fiind folosite materiale mai uşoare, cum ar fi aluminiul, ceramica sau oţelul inoxidabil.

„Combustibilul” s-a schimbat şi el, deoarece nu se mai folosesc pietre de foc, ci se încălzeşte apă în interiorul aparatului. Această apă generează abur, care este eliberat sub presiune prin găurile din talpa fierului de călcat, netezind hainele pe măsură ce trece peste ele.

Acestea sunt folosite de mult timp şi au fost mereu inovate cu noi moduri, un tratament mai bun al hainelor sau chiar difuzoare pentru apă. Trebuie remarcat faptul că, deşi utilizarea sa este simplă (deoarece trebuie doar să apeşi un buton în timp ce treci fierul de călcat peste haine), este necesar să înveţi cum să îl foloseşti.

Este unul dintre cele mai importante aparate electrice din casă, iar achiziţia sa merită o bună abordare. De asemenea, dorim ca aceasta să dureze mult timp, aşa că trebuie să avem grijă de el şi să îl curăţăm corespunzător.

Dar care fier de călcat este cel mai bun? Există numeroase modele de fier de călcat pe piaţă, iar alegerea celui mai bun pentru fiecare casă este o sarcină complicată. Iată şapte sfaturi pentru a alege cel mai bun fier de călcat

1. Puterea aburului

Alegerea unui fier de călcat care să aibă o bună putere a aburului este esenţială pentru ca rezultatul călcatului să fie optim, deoarece aburul este cel care te scapă de cele mai dificile cute şi îţi permite chiar să calci perdelele şi alte materiale textile dificile.

Puterea aburului produs este proporţională cu puterea fierului de călcat. Se recomandă să alegi o putere de aproximativ 2.600 de waţi pentru a asigura o călcare eficientă şi rapidă.

Dacă vrei ceva şi mai puternic, poţi să treci deja la o staţie de călcat.

2. Talpă ceramică

Generaţiile mai noi de fiare de călcat includ tălpi din ceramică, deoarece sunt mai rezistente şi mai antiaderente şi, prin urmare, previn găurile şi rupturile în haine cauzate de călcare.

De asemenea, se recomandă ca talpa să aibă cât mai multe găuri, astfel încât ieşirea aburului să fie uniformă.

3. Greutate

Greutatea este o altă caracteristică importantă în alegerea acestui mic aparat electric, deoarece de ea va depinde confortul de utilizare. Alegerea unui fier de călcat uşor este cea mai bună opţiune pentru utilizarea zilnică.

4. Rezervorul de apă

Rezervorul fierului de călcat nu trebuie să fie prea mic, pentru că altfel apa se consumă prea repede şi va fi necesar să îl umpli de mai multe ori în timpul călcatului. Apropo, este întotdeauna un lucru bun dacă rezervorul este transparent sau dacă îi poţi vedea cu uşurinţă capacitatea. Faptul că poţi vedea dintr-o privire câtă apă a mai rămas îţi permite să măsori mai uşor timpii şi să ştii când este timpul să reumpli.

5.  Dispozitiv de siguranţă

Din ce în ce mai multe fiare de călcat includ un dispozitiv de siguranţă care previne supraîncălzirea, astfel încât, atunci când fierul de călcat atinge temperatura potrivită, acesta se opreşte şi nu continuă să se încălzească.

Acest lucru oferă o mai mare siguranţă şi sporeşte economiile de energie, ceea ce este esenţial, deoarece fiarele de călcat sunt unul dintre aparatele de uz casnic care consumă cea mai mare cantitate de energie. Se estimează că o oră de funcţionare a fierului de călcat este echivalentă cu consumul de energie a 20 de ore de televiziune sau 7 ore de utilizare a computerului, astfel încât utilizarea responsabilă a fierului de călcat este un aspect important.

6. Cablu

Cablul fierului de călcat pare a fi un element lipsit de importanţă, dar lungimea sa este foarte importantă pentru a favoriza confortul şi posibilităţile de utilizare. Este recomandabil să alegi un fier de călcat cu un cablu suficient de lung care să pivoteze pentru a face mişcarea mai agilă şi mai rapidă, sporind confortul.

7. Curăţare

Un fier de călcat murdar murdăreşte hainele, aşa că existenţa unui sistem de autocurăţare şi a unui filtru anticalcar sunt două cerinţe care ajută la evitarea posibilelor blocaje şi scurgeri prin găuri înfundate şi, prin urmare, garantează curăţenia călcatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici