„Prinţul Filip ar trebui pus sub acuzare”, spune femeia rănită în accidentul de maşină

Emma Fairweather susţine că prinţul, în vârstă de 97 de ani, nu a luat legătura cu ea în urma accidentului, transmite The Guardian.

1442 afișări
Imaginea articolului „Prinţul Filip ar trebui pus sub acuzare”, spune femeia rănită în accidentul de maşină

„Prinţul Filip ar trebui pus sub acuzare”, spune femeia rănită în accidentul de maşină

Femeia, care suferă de o încheietură fracturată în urma accidentului în care este implicat Ducele de Edinburgh, crede că acesta nu ar trebui să scape de urmărirea penală, dacă poliţia îl găseşte vinovat.

La momentul accidentului, Emma Fairweather călătorea cu prietena sa, în vârstă de 28 de ani şi un bebeluş de numai nouă luni. De asemenea, Fairweather descrie decizia prinţului de a conduce fără centură de siguranţă la mai puţin de 48 de ore de la accident ca fiind „extrem de insensibilă şi nepoliticoasă”.

Fotografiile cu Prinţul Filip, în vârstă de 97 de ani, conducând fără centură de siguranţă, pe o şosea publică într-un Land Rover Freelander, au „supărat-o foarte, foarte tare”, a spus Emma pentru ITV This Morning.

Femeia spune că ar fi trebuit să treacă „o perioadă de analiză”, prin care soţul reginei să înveţe din greşeli pentru a le preveni pe viitor.

Fairweather, consilier pentru îngrijitori, era pasager în maşina KIA, iar prietena sa conducea vehiculul la momentul ciocnirii cu automobilul prinţului. Accidentul s-a produs în timp ce Prinţul Filip încerca să intre pe o şosea foarte aglomerată. Vehiculul blindat s-a rostogolit, în timp ce maşina în care se afla Fairweather a fost grav avariată.

Mamă a doi copii, aceasta a criticat felul în care Casa Regală a tratat incidentul şi faptul că nu a fost contactată personal de duce. „Trebuie să fim trataţi la fel. Eu simt că experienţa lui nu a fost la fel ca a mea”, spune Emma.

Femeia speră să îi fie „recunoscută” suferinţa, însă nu crede că „ducele îşi va asuma responsabilitatea”. Consecinţele accidentului au fost „dificile” pentru Emma, iar aceasta simte că nu a primit ajutorul necesar.

Aceasta susţine că imediat după producerea accidentului, atunci când şi-a dat seama că prinţul era şoferul automobilului, s-a întrebat „unde a dispărut”, gândindu-se că acesta „o să vrea să verifice cum mă simt”.

Emma are o încheietură fracturată, iar şoferul maşinii în care se afla, a suferit tăieturi la un genunchi. Din fericire, bebeluşul este teafăr. Prinţul a fost dus la spital la recomandarea medicilor, dar medicii susţin că nu a suferit răni majore.

Palatul Buckingham afirmă că cele două femei au fost contactate. Reprezentanţii personalului regal le-au contactat pe femei, dar nu şi alţi membri ai familiei regale. Poliţia din Norfolk spune că „incidentul va fi anchetat şi vor fi luate măsuri”.

Fairweather afirmă că poliţia nu i-a cerut declaraţia şi încă nu a primit o examinare medicală completă.

Reprezentanţi ai Palatului Buckingham nu au dorit să comenteze cu privire la ancheta poliţiei, sau dacă Prinţul Filip a fost interogat de poliţie. Acesta a trecut un test oftalmologic în urma accidentului. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici