Qreator by IQOS a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai creativităţii şi artiştilor în 2020. Evenimentele organizate online au înregistrat peste 670.000 de vizualizări

Articol cu conţinut publicitar.

884 afișări
Imaginea articolului Qreator by IQOS a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai creativităţii şi artiştilor în 2020. Evenimentele organizate online au înregistrat peste 670.000 de vizualizări

Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori şi susţinători ai creativităţii din zona culturală bucureşteană. În 2020, un an care a schimbat dramatic scena culturală şi creativă, dar şi societatea, în general, Qreator by IQOS a continuat să fie alături de comunităţile artistice şi de public prin evenimentele organizate.

Cele 25 de evenimente organizate online sau offline, cu respectarea reglementărilor în vigoare în spaţiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A, au confirmat faptul că Qreator by IQOS şi-a continuat şi în acest an atipic misiunea de a susţine comunităţile creative. Peste 670.000 de români au urmărit online evenimentele organizate de Qreator by IQOS şi au fost alături de artiştii lor preferaţi. În total, Philip Morris România a investit peste 500,000 USD în susţinerea acestor proiecte culturale. 

Qreator by IQOS, alternativă online pentru sala de spectacol

La finalul lunii martie, a demarat seria de evenimente online organizate sub umbrela Qreator – Home Together Edition. În fiecare seară de joi, timp de trei luni, publicul a putut lua parte la concerte, spectacole de teatru şi conferinţe live pe Facebook. Acestea au suplinit nevoia de evenimente culturale într-o perioadă dificilă, iar Qreator by IQOS a devenit unul dintre puţinele spaţii în care legătura dintre public şi artişti s-a menţinut, neîntrerupt, în ciuda realităţii care s-a schimbat.

Maia Morgenstern, Alexandru Tomescu, Marius Manole, Lia Bugnar, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Viţa de Vie, The Mono Jacks, Byron, Omul cu Şobolani, The Kryptonite Sparks, Les Elephants Bizarres, Mr. Jurjak şi The Moonlight Breakfast sunt doar câţiva dintre cei care au schimbat scena reală cu cea virtuală şi au încercat să creeze o oază de normalitate în „noul normal”.

„Qreator by IQOS este locul acela frumos din Piața Victoriei, unde se întâmplă mereu câte ceva „altfel” și unde arta, în toate formele ei, pare să-și găsească locul mereu.”- Doru Trăscău, The Mono Jacks

Seria de evenimente Home Together Edition  a avut parte de un final memorabil, un recital live susţinut de Angela Gheorghiu. Acesta a fost primul recital susţinut de superstarul muzicii de operă de la începutul pandemiei, care a surprins-o în România, şi a adunat  pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS peste 500.000 de vizualizări.

Rezultatele proiectului Qreator – Home Together Edition au fost răsplătite în cadrul Galei Webstock Awards cu locul al doilea la secţiunea Best Use of LIVE video.

În toamnă, după ce a trecut printr-un proces de transformare a interiorului sub semnătura arhitecţilor Dorin Ştefan, Anda Ştefan şi Andreea Ionescu, clădirea Qreator by IQOS a fost gazda unei a doua serii de evenimente. Au avut loc spectacole de teatru jucate în aer liber, discuţii cu artişti emergenţi sau cu artişti de stand-up comedy şi serate literare, evenimente curatoriate de Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Manole, Lia Bugnar, Marius Chivu.

Anul 2020 s-a încheiat în acordurile viorii lui Alexandru Tomescu care a interpretat „Oda Bucuriei” în duet cu pianista Sînziana Mircea. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven a reprezentat, poate, cea mai potrivită bucată muzicală pentru finele unui an care ne-a învăţat despre bucuria de a rămâne aproape unii de ceilalţi.

Qreator by IQOS, susţinător activ al industriei creative

În februarie 2020, expoziţia „Endless Brâncuşi” a reprezentat ocazia de a sărbători 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Proiectul iniţiat de Irina Calotă a adus la un loc 19 obiecte de artă ale unor tineri artişti din Bucureşti, Iaşi, Chişinău şi Tirana (Albania), pentru a-i aduce un tribut artistului geniu al secolului XX.

În septembrie, au fost reluate expoziţiile cu public în Qreator by IQOS, cu respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare în vigoare. Parteneriatul strategic încheiat cu Romanian Design Week şi Diploma a reconfirmat statutul de liant între public şi industria creativă al spaţiului din Piaţa Victoriei. Expoziţia Design Flags, organizată în cadrul Romanian Design Week, a reunit şapte expoziţii capsulă de design internaţional prezentate în premieră în România. Acestea au documentat evoluţia designului din perspective culturale internaţionale şi au investigat noi abordări şi preocupări în domeniu. Peste 800 de iubitori ai designului contemporan au trecut pragul Qreator by IQOS, dornici  să vadă posterele stradale din Madrid, afişele Asociaţiei Designerilor Grafici Maghiari şi să interacţioneze cu instalaţia Future Food Formula. În octombrie, The Future of Fashion i-a adus în faţa publicului pe cei mai promiţători designeri de fashion ai noului val, care reflectă diversitatea unei noi generaţii de absolvenţi. Cele mai bune creaţii ale generaţiei 2019, dar şi o serie de expoziţii personale ale celor mai prolifici alumni ai DIPLOMA au putut fi văzute la Qreator by IQOS în octombrie.

În noiembrie, Noaptea Muzeelor a fost marcată prin „Art in Motion’’, o colaborare cu Mobius Gallery, prin care o selecţie de lucrări ale artiştilor Roman Tolici şi Andrei Gamarţ a fost prezentată în două variante: una originală, aşa cum a conceput-o artistul, iar cealaltă, în oglindă, într-o versiune animată digital care a oferit privitorului noi perspective asupra lucrării originale.

Qreator by IQOS, „Ambasada schimbării” în universul IQOS

Pe lângă rolul său de hub al manifestărilor artistice, Qreator by IQOS a reprezentat şi un loc în care utilizatorii IQOS au putut avea parte de o nouă experienţă de shopping prin centrul de suport şi magazinul IQOS de la parterul clădirii. Aici aceştia pot beneficia de servicii oferite în exclusivitate şi de asistenţă personalizată pentru dispozitivul lor. În cadrul magazinului, fumătorii adulţi pot afla mai multe informaţii despre tutunul încălzit şi despre ce face IQOS să fie o alternativă mai bună decât continuarea fumatului.

„A fost un privilegiu să putem fi alături de artişti şi de publicul acestora într-un an care ne-a pus pe toţi la încercare. Qreator by IQOS a fost deopotrivă refugiu şi punte de legătură. A fost un spaţiu real şi virtual în care creativitatea s-a putut exprima pe fundalul unei tăceri generale asurzitoare. În 2021 sperăm ca artiştii să-şi recapete luminile şi locul pe care-l merită în cetate. Noi vom continua să-i aducem laolaltă pe cei care iubesc creativitatea şi pe cei care o fac să se întâmple. – Dragoş Bucurenci, Director Communications, Philip Morris România

Anul 2021 – provocarea continuă pentru Qreator by IQOS

Şi în 2021, Qreator by IQOS îşi propune să rămână alături de comunitatea creativă şi să îşi consolideze statutul de susţinător al artelor şi al creativităţii. Mixul de evenimente online şi offline este menit să ajute artiştii şi comunităţile creative să depăşească perioada dificilă creată de prelungirea crizei medicale. 2021 vine la Qreator by IQOS atât cu proiecte noi, cât şi cu unele deja cunoscute, de referinţă, care vor încânta cu siguranţă publicul.

Anul 2021 vine cu speranţa că vizitatorii vor putea trece pragul Qreator by IQOS mult mai des, pentru a se putea bucura de clădirea din Bd. Aviatorilor nr. 8A, o constantă sursă de frumuseţe şi inspiraţie care să le potenţeze viziunea creativă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici