Trafic aerian, perturbat din cauza viscolului. Sute de zboruri, anulate în SUA

Peste 1.000 de zboruri au fost anulate în regiunea Vestului Mijlociu din SUA, din cauza viscolului, cele mai afectate fiind aeroporturile din Chicago şi Kansas City, au anunţat autorităţile, care au recomandat şoferilor să evite călătoriile pe distanţe lungi, unele autostrăzi fiind închise.

1000 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian, perturbat din cauza viscolului. Sute de zboruri, anulate în SUA

Trafic aerian, perturbat din cauza viscolului. Sute de zboruri, anulate în SUA

Peste 900 de zboruri de la aeroporturile Chicago O'Hare International Airport şi Chicago Midway International Airport au fost anulate duminică, iar alte peste o sută au fost anulate la aeroportul din Kansas City, potrivit site-ului FlightAware.com, informează postul CNBC.

Cum condiţiile meteo nefavorabile continuă şi luni, alte aproximativ 200 de zboruri de la aeroporturile din Chicago şi Kansas City au fost anulate.

Vântul puternic şi ninsoarea au produs perturbări majore ale traficului aerian, rutier şi feroviar în zone întinse din statele americane Nebraska, Kansas, Iowa, Missouri, Illinois, provocând haos într-o perioadă aglomerată a anului, după Ziua Recunoştinţei, relatează agenţia The Associated Press.

În estul statului Nebraska, o parte din autostrada Interstate 80, între localităţile Lincoln şi Omaha, a fost închisă duminică, timp de câteva ore, în urma mai multor accidente.

Meteorologii estimează că viscolul va afecta începând de luni şi părţi din statele Indiana şi Michigan.

Şcoli din unele zone din Kansas, Missouri, Iowa şi Illinois au luat decizia să suspende cursurile începând de luni şi până când condiţiile meteorologice se vor mai ameliora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici