Ultima zi de depunere a candidaturilor la şefia marilor parchete. Procurorul Gabriela Scutea şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General

Luni este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidaturile pentru conducerea DNA, DIICOT şi a Parchetului General, la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), în ianuarie 2020 urmând să fie făcute propunerile pentru aceste funcţii, conform calendarului publicat de MJ.

332 afișări
Imaginea articolului Ultima zi de depunere a candidaturilor la şefia marilor parchete. Procurorul Gabriela Scutea şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General

Ultima zi de depunere a candidaturilor la şefia DNA, DIICOT şi a Parchetului General

Procurorul Gabriela Scutea, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului General, a confirmat, pentru MEDIAFAX, magistratul.

Aceasta este cea de-a doua candidatură anunţată pentru această unitate de parchet. Daniel Horodniceanu a spus, anterior, pentru MEDIAFAX, că s-a înscris, în cursa pentru funcţiile de procuror general şi de procuror-şef DIICOT.

Gabriela Scutea este procuror la Parchetul Curţii de Apel Braşov. În trecut, a ocupat funcţiile de secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi de adjunct al procurorului şef al DNA, Luara Codruţa Kovesi.

Luni este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidaturile pentru conducerea DNA, DIICOT şi a Parchetului General (PG), la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), în ianuarie 2020 urmând să fie făcute propunerile pentru aceste funcţii.

„Sunt mai multe candidaturi, sperăm să fie şi altele. Mai este şi astăzi o zi. Nu aş vrea să dau detalii privind numărul sau persoanele, pentru că nu doresc să influenţez pe cei care se mai pot gândi că mai au timp să se înscrie. Nu vreau să descurajez pe nimeni, nu vreau să încurajez pe nimeni, din start. E o competiţie transparentă, o comisie de interviu lărgită, nu are doar membri din minister. Comisia va intervieva, vom discuta, apoi vom lua decizie”, a spus ministrul Predoiu, luni dimineaţa, la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Ministrul a adăugat că are încredere în responsabilitatea procurorilor din Ministerul Public.

„Este foarte important (să se înscrie - n.red.). Stabilitatea sistemului este importantă, e important să avem procurori şefi, prim-adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjunct de şef de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată începe o reformă în ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât, să punctăm faţă de ceteţeni, să punctăm faţă de Comisia Europeană, să punctăm faţă de magistraţi în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”, a adăugat ministrul Justiţiei

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până luni, ora 24.00, la Direcţia resurse umane a Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se va publica pe pagina de internet, până la dată pe 24 decembrie, ora 24.00, conform sursei citate.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de următoarele documente, potrivit anunţului publicat de Ministerul Justiţiei.

- dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege;
- declaraţiile prevăzute de art.54 alin. (2) raportat la art.48 alin.(10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participa la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic, pe suport specific; proiectul va fi încadrat într-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depăşi 10 pagini. Planul şi anexele vor fi redactate cu caractere de 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 rânduriun curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevăzut în anexă H.G. nr. 1021/2004;

- minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea, în ultimii 5 ani;
- ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie;
- orice alte înscrisuri relevante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici