Un nou hobby scoate 200-300 de euro din buzunarul corporatiştilor

  • Poţi sări cu paraşuta de la 14 ani, conform legii, dar unele centre de paraşutism au vârstă minimă de 16 ani
  • Un salt cu paraşuta costă între 850 şi 1.270 de lei
  • Corporatiştii sunt tot mai atraşi de experienţe cu adrenalină
966 afișări

Dacă îţi plac sporturile extreme şi încă nu ai sărit cu paraşuta, ai timp suficient. Sezonul a început din aprilie şi durează până toamna târziu. O astfel de experienţă costă între 850 şi 1.270 de lei, în funcţie de beneficiile pe care le primeşti. Nu trebuie decât să te îmbraci sport şi să asculţi cu stricteţe de instructor.

Eduard Popescu a sărit de la 4.000 de metri, cădere care a durat circa 60 de secunde, după care a urmat o planare cu paraşuta de 5 minute. Reprezentanţii unui centru de paraşutism spun că au zilnic între 30 şi 50 de doritori care încearcă saltul pentru prima dată.

„Trăirile sunt foarte puternice, adrenalina e la cote maxime, aş spune că şi emoţiile sunt pe măsură. N-aş spune că am termen de comparaţie sau că am mai trăit ceva asemănător în viaţa mea, până acum. În aer pot să zic că sunt destul de multe gânduri ce îţi trec prin minte, unul dintre ele ar fi acela că iată şi oamenii pot zbura şi poate îţi îndeplineşti un vis pe care îl ai din copilărie”, împărtăşeşte Eduard din experienţa trăită.

„În uşa avionului va trebui să scoţi picioarele afară şi să ţii mâinile pe ham, capul într-o parte, astfel încât instructorul să poată pregăti, să se poziţioneze în uşă. După părăsirea avionului, la fel vei respecta instrucţiunile date de către instructor- când te va bate pe umeri deschizi mâinile , te bucuri de salt, zâmbeşti la cameraman, ai o anumită poziţie ca şi o banană, în timp ce eşti în cădere liberă, iar la a doua bătaie pe umeri de la instructor îţi vei strânge mâinile deoarece urmează deschiderea paraşutei.”, a explicat Alina Sime, instructor de paraşutism de la TNT BROTHERS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici