Valentin Stan, exclusiv la Marius Tucă Show: Pentru că un om a murit în Germania de Covid 19, cineva la Bucureşti este răspunzător

Analistul politic Valentin Stan, „omul cu laptopul”, a fost invitatul jurnalistului Marius Tucă la emisiunea cu tema „Disecţie pe viu”.

3459 afișări

Dialogul Marius Tucă-Valentin Stan, în emisiunea „Marius Tucă Show”

Valentin Stan: Domnul preşedinte a transmis ceva azi. Ce fac de Paşti? Mă duc la familie sau nu mă duc la familie? Tu ce faci?

Marius Tucă: Eu stau în familie. Nu îmi permit să plec din localitate.

V.S: Preşedintele îţi spune să stai în familie dar fără apropiere fizică. Domnul Vela ne-a informat că nu ştie câţi români au plecat în Germania. Este relativ numărul de oameni care pleacă în Germania. Nu se raportează la MAI intenţia unui cetăţean care vrea să plece în străinătate. Nişte oameni vor să plece în străinătate şi ministerul de interne nu te întreabă unde pleacă. În momentul în care ieşi pe stradă nu trebuie să completezi o declaraţie şi să scrii unde te duci? Aceşţi oameni îţi spun: nu ştim câţi au plecat în Germania. Dar ştiţi câţi au venit din Germania, Vela?

M.T: Cum adică Vela nu ştie câţi oameni vin şi pleacă ţinând cont că nu au închis graniţele?

V.S: Pot să mă duc la părinţi să le duc mâncare pentru masă de Paşte? Desigur, dar nu uită că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paşti. Mă duc după Paşte.

M.T. Poliţişţii nu sunt de vină pentru imbecilitatile astea. Astea ţin tot de vârful lor. Ei sunt tot prima linie şi au dat enorm de mult în zilele astea. Sunt expuşi, sunt umiliţi.

V.S:  Conform ordonanţelor militare, oamenii au înţeles că nu pot lucra pământul. Au ajuns să facă şi o petiţie. Unii nu sunt producători agricoli.

Şţii cine e Baciu? Îl mai tii minte pe domnul Cioloş când a fost făcut prim ministru? Spuneau ăştia că l-a făcut Uniunea Europeană. Baciu e băiatul cu pătrăţele pe care Cioloş voia să-l facă ministru al Sănătăţii. Asta cică era a lui Cioloş, dar l-au recuperat liberalii.

V.S: Am înţeles că sunt nişte criminali în ţară asta. Tu ştii când a fost desemnat Citu să fie prim ministru?

M.T: Da. Pe 26 februarie.

V.S: Şţii tu ce face Citu pe 12 martie? Zice că pe 26 februarie el de fapt era desemnat în dispreţul Constituţiei pentru a nu întruni o majoritate în Parlament pentru că ceea ce intenţiona Klaus nu era să dea ţării un prim ministru, ci să forţeze alegerile anticipate.

V.S: Pe 26 februarie când Europa era lovită de această teribilă pandemie, băiatul asta se juca cu destinele ţării. Se juca de-a alegerile anticipate. Că totul era o făcătură sinistră când Europa murea. După ce l-a desemnat pe Cîtu pe 11 martie Iohanis ne dădea o informaţie.

De multe ori m-am aflat în contradicţie cu Biserica Ortodoxă. O să vezi că Iohannis te îndeamnă să îl asculţi pe el, nu pe alţii. Dacă vor să creadă în ceva, să creadă în Iisus, nu în Klaus Werner Iohannis. Arhiepiscopul Tomisului şi-a amintit că toţi regii României au simţit ortodox. A spus să nu se mai facă astfel de declaraţii, cum că o să fie înmormântări? Asta e un fel de blestem.

Despre testare

M.T: Nu înţeleg de ce nu vor să facă testări.

V.S: Domnul Orban ţi-a explicat.

Prim ministrul spune că e o minciună că nu s-ar testa foarte mult. Se testează suficient, oamenii îşi fac treaba. Numai că Nelu Tătaru, referindu-se la publicaţia Forbes, spune că avem o diaspora destul de importantă.

M.T: Au venit foarte mulţi în momentul în care italienii au zis că închid ţara.

V.S: Deciziile se iau în altă parte. N-au treaba cu specialiştii. Spune-mi un singur loc de pe planetă asta unde se pot lua decizii fără specialişti?

M.T: În România.

V.S: Pleacă nişte oameni în Germania la cules de sparanghel. Un om care a plecat la cules de sparanghel a murit. Am două variante. Dacă a murit în Germania infectat în Germania există un criminal în România. Pentru că omul asta a murit în Germania de Covid 19 e cineva la Bucureşti răspunzator. Acest răspunzător are un nume. Criminal. Dacă omul asta a murit de această teribilă boală tu îţi imaginezi ce se întâmplă dacă omul asta a ajuns în Germania cărând coronavirusul după el? Nemţii îi ţin în carantină că să ii protejeze pe aceştia de virus.

M.T: 30 de ani am cârpit şi acum iese la suprafaţă doar cârpeala.

V.S: Sezonierii sunt prost plătiţi pentru că piaţă liberă reglementează situaţia. Piaţă liberă e complet paralizată. Sunt oameni necăjiţi în România şi nu au ce să pună pe masă copiilor. Nici măcar nu mai poţi. Sindicatele germane au mai multă grijă de ei decât omul asta.

Ciolacu trebuia să respingă decretul. Şţii ce se întâmplă după asta? Creştea numărul de îmbolnăviri şi numărul de decese. Pentru că testăm la capacitate.

M.T: O ţară care este năpădita de Covid 19 şi nr de cazuri creşte exponenţial nu îţi mai ia nimeni muncitori din România.

Despre Gheorghe Flutur

M.T: Cât tupeu să ai după ce ai îmbolnăvit un judeţ să postezi pe pagină de facebook că te-ai întors la muncă?

Protocolul MAI- BIserica

V.S: Vela face un protocol cu BOR-ul în care stabilesc că de Paşte lucrătorii MAI să participe la distribuirea luminii. Poliţia e sub un stres teribil. Gândeşte-te la poliţişti. Se supra expun. După ce au modificat protocolul ei trebuie să ducă lumina în spitalele unde nu este paroh. Biserica ordodoxa s-ar putea să fie supărată că acest protocol nu mai funcţionează. Domnul Iohannis a ieşit şi a desfiinţat protocolul. Vela pe 15 aprilie.

Faptul că Vela spune "Orban ştia" , iar Orban spune că ştia, cel care vrea să profite de urmă acestei situaţii e Klaus Iohannis. El ce face? Iese public şi îl desfiinţează pe Orban.

Iohannis spune "ascultaţi-mă pe mine, nu pe ceilalţi", de ce face Iohannis asta?

M.T: Pentru că Orban e pa.

Legat de şomajul tehnic

V.S: Şţii cine vorbea încă de pe 6 aprilie despre şomajul tehnic? Iohannis. Pe 8 aprilie Orban a şi ieşit cu planul, Cîtu ştia şi el, încă de pe 2 aprilie el vorbea despre asta.

Cum îţi explici că pe 13 aprilie Citu, fiind întrebat despre şomaj tehnic, spunea că nu există aşa? Potrivit lui Orban, Cîtu a fost ocupat cu rectificarea bugetară şi a uitat de şomajul tehnic.

M.T: Site-ul acela care trebuia să dea banii românilor a fost preluat de SRI şi STS pentru că România este condusă în continuare de securişti.

V.S: Este adevărată treaba aia cu farmacia domnului Tătaru?

M.T: Nu este adevărat.

V.S: Eu nu ştiu ce-i cu asta. Dragi prieteni, voi să nu credeţi asta, credeţi ce spune preşedintele Klaus Iohannis. Noi urlăm că nu avem echipamente, că nu ştim să ne îmbrăcăm, că ne este frică de armata. Instituirea leadershipului militar continuă în România pentru că rectificările bugetare vorbesc de la sine.

Legat de decretul de prelungirea a stării de urgenţă

V.S: Este un decret care prelungeşte starea de urgenta, mai tii minte că povesteam noi despre o serie de derapaje absolut evident legate de bruma de respectare a drepturilor omului.

V.S: Momentul când au trecut membrii guvernului prin comisii, Orban a spus că nu o să îi lase pe cei care au distrus Romania să îi facă guvernului. Parlamentul indiferent de componenta lui este voinţă suverana a naţiuni şi se respecta.

V.S: Domnul Macron a avut un discurs prin care le-a spus francezilor ceva ce Iohannis nu ştie să le spună romanilor. Iohannis nu a spus că Romania nu a fost pregătită pentru coronavirus, el a spus că nimeni pe planeta nu a fost pregătit. În schimb, Macron a spus că Franţa nu a fost pregătită.

Macron se ocupa inclusiv de turism si hoteluri, de ajutoare pentru famili modeste, ai auzit de asta de la guvernul nostru?

Mai este un lucru pe care il face Macron, el spune ca din momentul in care problemele au fost identificate, ne-am mobilizat pentru a achizitiona si produce materialul de care avem nevoie.

Tucă: Ce il costa pe Iohannis sau pe securisti sa introduca la sfarsitul discursului lui Iohannis un rand in care sa spuna ca dupa 15 mai vom discuta despre va fi Romania de acum incolo?

V.S: Pentru ca Iohannis nu stie. Nouă ne lipseste termenul compasiune, nu ai ce, nu ai de unde, nu ai cu cine. Cat de idiot sa fii sa ii pui in textul presedintelui o asemeanea tampenie cand el se adreseaza poporului lui caruia trebuie sa ii transmita siguranta si compasiune. Cum sa spuna ca " Daca nu faceti ca mine, ne vedem la cimitir"?

Vela s-a gandit ca daca ei urla in megafoane imnul national tu o sa prinzi aripioare si iti zboara capul, iei pozitia de drepti si te duci dupa inmormantare. In acest context, in care presedintele ne trimite la cimitir, mai exista si alte natiuni care vor sa aiba un lider care seamana putin cu domnul Werner dar ala are alta forta, alt statut.

V: Trump a delarat ca nu mai da bani OMS si daca se supara nu mai da nici ONU.

V. S: Deocamdata nu functioneaza nimic, iar numarul contractelor de munca suspendate a ajuns la 901.623 de contracte supendate joi, au fost 970.000 de contracte, probabil ca pe restul i-au dat afara de tot. Sunt foarte putin cei care au obtinut ceva din rectificarea bugetara data de guvern. Poveste cu planurile lor marete, stii vreun plan?

Foarte multi oameni in tara asta cred ca noi avem dificultati economice si zic ca e o perioda grea pentru economie si dupa ce se termina perioada grea ne punem si noi in miscare.

M.T: Singurul discurs despre redeschidere (după starea de urgenţă-n.n) a fost al lui Orban, care a spus ca vom vorbi despre redeschidere cand numarul de imbolnaviri o sa scada.

V.S: Pentru ca nu stie, si lui Iohannis trebuie sa le vina acasa in plic.


Valentin Stan şi Marius Tucă dezbat cele mai importante subiecte din vremea coronavirusului, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici