Ai un smartphone vechi? Iată cum poţi să-l transformi într-o cameră de supraveghere

Alfred Camera este o aplicaţie care vă permite să construiţi un mic sistem de supraveghere video folosind telefoanele pe care nu le mai utilizaţi.

3273 afișări
Imaginea articolului Ai un smartphone vechi? Iată cum poţi să-l transformi într-o cameră de supraveghere

Ai un smartphone vechi? Iată cum poţi să-l transformi într-o cameră de supraveghere

Cei care au acasă cel puţin un smartphone nefolosit îi pot da o întrebuinţare utilă. O soluţie este transformarea într-o cameră de supraveghere. Procedura este uşoară, gratuită, iar rezultatul este satisfăcător.

Chiar şi un telefon de acum câţiva ani deţine un senzor fotografic perfect care să acţioneze ca o cameră de supraveghere, are Wi-Fi pentru a se conecta la reţea oriunde s-ar afla şi un procesor capabil.

Primul pas este să aveţi o aplicaţie precum Alfred Camera. În realitate sunt multe, dar aceasta iese în evidenţă pentru că este oferită gratuit, simplu de utilizat şi disponibilă pe Android şi pe iOS.

În primul rând, îl descarcăm pe telefonul care va acţiona ca „unitate de control” şi pe smartphone-urile pe care le vom folosi ca şi camere video. Atingeţi Adăugaţi o cameră din primul ecran al aplicaţiei sau introduceţi numele de utilizator şi parola şi pe celelalte telefoane. Nu exageraţi: versiunea gratuită acceptă maximum două dispozitive.

Mai trebuie doar să plasăm smartphone-urile în punctele pe care vrem să le monitorizăm. Ele pot fi, de asemenea, în aer liber, atâta timp cât există în mod evident o priză electrică pentru alimentarea telefonului şi este la îndemână de Wi-Fi.

În acest moment, mergem la setările aplicaţiei. De aici putem alege dacă activăm detectarea mişcării, o funcţie foarte importantă: ne anunţă când ceva se mişcă şi începe înregistrarea automată. Dacă avem animale de companie acasă, le putem regla şi sensibilitatea, pentru a nu se activa continuu sau, dimpotrivă, Alfred Camera poate deveni un monitor pentru bebeluşi sau un ochi digital care ne monitorizează prietenii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici