Alegerea corectă a unui cablu de încărcare (P)

Pentru că nu este deloc uşor să alegi un încărcător potrivit pentru telefon, în continuare este disponibil un mic ghid care îţi oferă informaţii esenţiale privind alegerea unui astfel de accesoriu. Aici vei găsi cele mai importante informaţii despre modelele disponibile şi cum să iei decizia corectă, pentru a evita problemele precum deteriorarea bateriei.

165 afișări
Imaginea articolului Alegerea corectă a unui cablu de încărcare (P)

Alegerea corectă a unui cablu de încărcare (P)

Ca cablu de încărcare rapidă să alegi?

La ce ar trebui să acorzi atenţie atunci când cumperi un cablu pentru alimentarea bateriilor dispozitivelor mobile? Cel mai important lucru este compatibilitatea cu modelul dispozitivului tău. Un cablu încărcare rapidă USB-C care este incompatibil cu smartphone-ul nu va fi eficient când vine vorba despre încărcarea rapidă a acestuia. De asemenea, merită să ştii că nu orice telefon acceptă această tehnologia de încărcare rapidă. Vei găsi o notă despre aceasta în specificaţiile tehnice.

Alte aspecte importante sunt:

  • lungimea cablului – dacă îţi încarci telefonul în maşină, va fi suficient un cablu de aproximativ 1 metru. Cu toate acestea, dacă doreşti un cablu pentru acasă, optează pentru unul de 2 sau 3 metri;
  • standard – cu cât tehnologia este mai nouă, cu atât parametrii de încărcare sunt mai buni – în prezent sunt recomandate cablurile USB 3.1, mai ales dacă le vei folosi şi pentru a transfera date şi doreşti o viteza mare a transferului.

Compatibilitate universală – ce model merită atenţia ta?

În funcţie de modelul telefonului, acesta poate avea un conector de tip microUSB, USB-C sau Lightning. Înainte de a cumpăra, asigură-te că acel conector este compatibil cu dispozitivul.

Conectorul USB de tip C este mai universal şi poate fi utilizat pentru mai multe dispozitive. În plus, acesta poate fi conectat în orice direcţie, ceea ce elimină problema inserării „greşite” a mufei.  Dar ce face USB Type-C atât de revoluţionar atunci când vine vorba de încărcarea telefoanelor? În primul rând, capacitatea sa de a transmite mai multă putere şi viteză de încărcare mai mare. 

Protecţie împotriva suprasarcinii şi supratensiunii – cum să protejezi bateria telefonului?

Cumpără un cablu dovedit pentru încărcare rapidă a telefonului. Nu subestimaţi calitatea, căci un cablu de calitate scăzută se poate strica rapid şi, în cazuri extreme, poate chiar deteriora telefonul. Alege doar produse de la producători dovediţi, în funcţie de modelul tău de smartphone. Acest lucru te va ajuta să eviţi daune permanente cauzate de tensiune sau putere incorecte.

Un cablu bun ar trebui să aibă protecţie la supratensiune pentru a preveni deteriorarea smartphone-ului în cazul unei creşteri bruşte a tensiunii.

Materialul şi manopera de înaltă calitate – o necesitate

Destul de des, atunci când te pregăteşti să cumperi un încărcător, poţi găsi o mulţime de produse ieftine. Îndeplinesc parametrii corespunzători? Nu neapărat - acestea sunt adesea produse îndoielnice care pot deteriora iremediabil bateria. E indicat să alegi produsele realizate de companii cu reputaţie care sunt cunoscute pe piaţă. Preţul poate fi un indicator bun între un cablu bun, eficient şi unul mai puţin calitativ.

Manopera şi materialele utilizate sunt esenţiale, astfel că, un cablu trebuie sa fie realizat din materiale durabile, cum ar fi nailon, Kevlar sau silicon, pentru a preveni abraziunea, încurcarea, ruperea sau deteriorarea. Modelele din TPE şi nailon sunt folosite cel mai frecvent, cablurile fiind rezistente la deteriorare, puternice şi durabile.

Deşi cablurile USB sunt mici gadgeturi pentru dispozitive electronice, ele îndeplinesc o funcţie esenţială în utilizarea dispozitivelor. În special, viteza de încărcare a dispozitivelor mobile şi siguranţa acesteia sunt cruciale pentru utilizarea smartphone-urilor. De aceea, trebuie să le acorzi o atenţie deosebită atunci când le achiziţionezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici