Amazon anunţă lansarea chatbot-ului de business Q, cu inteligenţă artificială generativă

  • Q, noul chatbot de business lansat de Amazon, utilizează inteligenţa artificială generativă pentru a oferi companiilor o soluţie inovatoare de comunicare, sintetizare a conţinutului şi asistare în sarcini zilnice.
  • Prin conectarea la datele şi sistemele proprii ale companiilor, Q oferă o experienţă personalizată şi relevantă, permiţând utilizatorilor să beneficieze de funcţionalităţi precum simplificarea comunicărilor de zi cu zi şi ajutorul în îndeplinirea sarcinilor, aducând un suflu nou în peisajul chatbot-urilor AI.
150 afișări
Imaginea articolului Amazon anunţă lansarea chatbot-ului de business Q, cu inteligenţă artificială generativă

Sursa foto: aws.amazon.com/q

Amazon a anunţat că va lansa un chatbot de business numit Q, alimentat de inteligenţa artificială generativă (AI). Această dezvăluire, făcută la Las Vegas, în cadrul unei conferinţe anuale găzduite de companie pentru serviciul său de calcul în cloud AWS, reprezintă răspunsul Amazon la rivalii care au lansat chatbot-uri ce au captivat atenţia publicului, anunţă Sky News.

Chatbot-uri ca ChatGPT de la start-up-ul OpenAI, lansat acum un an, au generat un interes semnificativ în rândul publicului şi al afacerilor pentru instrumente AI generative care pot scrie e-mailuri, propuneri de marketing, eseuri şi alte texte care seamănă cu munca umană. Această atenţie a oferit iniţial un avantaj partenerului principal şi susţinătorului financiar al OpenAI, Microsoft, care deţine drepturile tehnologiei de bază din spatele ChatGPT şi a utilizat-o pentru a construi propriile sale instrumente AI generative cunoscute sub numele de Copilot.

Anunţul a determinat şi alţi concurenţi, precum Google, să lanseze propriile versiuni. Aceste chatbot-uri reprezintă o nouă generaţie de AI care pot conversa, genera text la cerere şi chiar produce imagini şi videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învăţat dintr-o vastă bază de date de cărţi digitale, scrieri online şi alte media.

Amazon a declarat că Q poate realiza activităţi precum sintetizarea conţinutului, simplificarea comunicărilor de zi cu zi şi asistarea angajaţilor în îndeplinirea sarcinilor. Companiile pot conecta, de asemenea, Q la propriile lor date şi sisteme pentru a obţine o experienţă personalizată şi relevantă. Tehnologia este în prezent disponibilă în variantă de previzualizare.

Deşi Amazon se află în fruntea rivalilor Microsoft şi Google în calitate de furnizor dominant de servicii de calcul în cloud, nu este considerată lider în cercetarea AI. Un indice recent al Universităţii Stanford, care a măsurat transparenţa celor mai bune 10 modele AI fundamentale, inclusiv Titan de la Amazon, a clasat Amazon pe ultimul loc. Cercetătorii au declarat că o transparenţă mai redusă poate îngreuna situaţia clienţilor care doresc să utilizeze tehnologia, printre alte probleme, pentru a şti dacă se pot baza în siguranţă pe ea. Cu toate acestea, compania şi-a continuat explorarea în domeniul AI, investind recent până la 4 miliarde de dolari în start-up-ul AI Anthropic şi oferind noi servicii, inclusiv o actualizare pentru popularul său asistent Alexa, pentru a permite utilizatorilor conversaţii mai naturale şi rezumate generate de AI pentru recenziile produselor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici