Analiză. Piaţa zborurilor spaţiale va ajunge la o valoare de 3 miliarde de dolari în 2030

  • În septembrie este programată lansarea unei navete SpaceX cu vizitatori la bord.
  • Jeff Bezos urmează să zboare în spaţiul cosmic pe 20 iulie.
  • Printre scopurile zborurilor în spaţiu este şi formarea unui oraş pe Marte.
142 afișări
Imaginea articolului Analiză. Piaţa zborurilor spaţiale va ajunge la o valoare de 3 miliarde de dolari în 2030

Analiză. Piaţa zborurilor spaţiale va ajunge la o valoare de 3 miliarde de dolari în 2030

Piaţa zborurilor spaţiale va ajunge la o valoare de 3 miliarde de dolari în 2030, se arată într-o analiză realizată de un consultant al unei cunoscute case de brokeraj din România.

Primul zbor cu turişti spaţiali înseamnă o reuşită de imagine care se poate transforma în venituri financiare reale, mai devreme decât ar fi fost de aşteptat, este una dintre concluziile lui Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România.

De la venituri 0 şi cheltuieli de aproape 300 mil. dolari în ultimele 12 luni, Virgin Galactic ar putea ajunge la venituri de 25-30 de milioane de dolari în 2023, mai spune specialistul. Totuşi, nu este doar o bătălie pentru profit, spun experţii.

„Cursa pentru zborurile spaţiale e mai mult decât o bătălie pentru glorie, atenţie sau profit. Putem bănui că este, de asemenea, o competiţie în care personalitatea unora dintre cei mai cunoscuţi miliardari ai lumii joacă, de asemenea, un rol. (...) Pentru pieţele de capital, unde doar Virgin Galactic este prezentă (simbol SPCE), veştile despre ceilalţi doi concurenţi au o influenţă indirectă semnificativă, dar, evident, secundară. Primul zbor cu „turişti spaţiali” înseamnă o reuşită de imagine care se poate transforma în venituri financiare reale, mai devreme decât ar fi fost de aşteptat. Într-un parcurs optimist, anii următori ar putea aduce o înflorire a domeniului. Cu siguranţă, şanse bune de a participa la dorinţa de a vedea Pământul şi Universul din cosmos au şi demersurile lui Bezos şi Musk”, mai arată Claudiu Cazacu.

Septembrie este momentul programat al lansării unei navete SpaceX cu vizitatori la bord. Jeff Bezos urmează să zboare în spaţiul cosmic pe 20 iulie. Printre scopurile zborurilor în spaţiu este şi formarea unui oraş pe Marte.

Ambiţia SpaceX merge, de fapt, mult mai departe, trimiterea de oameni spre Marte atinge conotaţii simbolice diferite, având în acelaşi timp un cost de cel puţin câteva ordine de mărime. Un oraş construit pe Marte ar putea costa, potrivit fondatorului companiei, între 100 mld. şi 10.000 de mld. (10 trilioane de dolari). Mai aproape de Pământ, vizitarea staţiei spaţiale costă 55 milioane de dolari. La licitaţia pentru un loc în zborul cu pasageri al Blue Origin s-a atins preţul de 28 de milioane de dolari. Prin comparaţie, biletele SPCE sunt cu mult mai ieftine", precizează analistul Claudiu Cazacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zboruri,
spaţiu,
piaţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici