Biden: Companiile de tehnologie trebuie să se asigure că produsele AI sunt sigure

Preşedintele Joe Biden a declarat că rămâne de văzut dacă inteligenţa artificială este periculoasă, dar consideră că companiile de tehnologie trebuie să se asigure că produsele lor sunt sigure înainte de a le elibera publicului.

125 afișări
Imaginea articolului Biden: Companiile de tehnologie trebuie să se asigure că produsele AI sunt sigure

Biden: Companiile de tehnologie trebuie să se asigure că produsele AI sunt sigure

Biden a discutat cu consilierii săi pentru ştiinţă şi tehnologie despre riscurile şi oportunităţile pe care progresele rapide în inteligenţa artificială le prezintă pentru utilizatorii individuali şi pentru securitatea naţională.

AI poate ajuta la rezolvarea unor provocări foarte dificile, cum ar fi bolile şi schimbările climatice, dar trebuie să abordeze şi riscurile potenţiale pentru societatea noastră, pentru economia noastră, pentru securitatea noastră naţională”, a spus Biden grupului, care include cadre universitare, precum şi directori de la Microsoft şi Google.

Inteligenţa artificială a ieşit în prim-plan naţional şi global în ultimele luni după lansarea popularului chatbot AI ChatGPT, care a ajutat la declanşarea unei curse între giganţii tehnologiei pentru a dezvălui instrumente similare, ridicând în acelaşi timp preocupări etice şi societale cu privire la tehnologie care poate genera texte convigătoare sau imagini care par a fi opera oamenilor, scrie AP

În timp ce companiile de tehnologie ar trebui să fie întotdeauna responsabile pentru siguranţa produselor lor, mementoul lui Biden reflectă ceva nou - apariţia unor instrumente AI uşor de utilizat, care pot genera conţinut manipulator cu aspect realist, cunoscute sub numele de deepfakes, a declarat Rebecca Finley, CEO al Parteneriatului pentru AI.

Casa Albă a declarat că preşedintele democrat foloseşte întâlnirea despre AI pentru a „discuta importanţa protecţiei drepturilor şi siguranţei pentru a asigura inovaţia responsabilă şi garanţiile adecvate” şi pentru a-şi reitera apelul către Congres să adopte o legislaţie care să protejeze copiii şi să restrângă colectarea de date de către companiile de tehnologie.

Italia a blocat temporar ChatGPT săptămâna trecută din cauza preocupărilor legate de confidenţialitatea datelor, iar legislatorii Uniunii Europene au negociat adoptarea unor noi reguli pentru a limita produsele AI cu risc ridicat în blocul de 27 de ţări.

În schimb, „SUA a avut o abordare mai degrabă laissez-faire în ceea ce priveşte dezvoltarea comercială a inteligenţei artificiale”, a spus Russell Wald, director general pentru politici şi societate la Institutul Stanford pentru Inteligenţa Artificială Centrată pe Uman.

Remarcile lui Biden nu vor schimba probabil acest lucru, dar Biden „pregăteşte scena pentru un dialog naţional pe această temă, ridicând atenţia asupra inteligenţei artificiale, care este extrem de necesară”, a spus Wald.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici