Când va ajunge pe Lună primul rover la Emiratelor Arabe Unite

  • Emiratele Arabe Unite pregătesc prima misiune pe Lună
  • În 2024 vor să devină a patra naţiune care trimite un rover pe suprafaţa Lunii
  • O primă misiune interplanetară arabă a plecat in iulie spre Marte
514 afișări
Imaginea articolului Când va ajunge pe Lună primul rover la Emiratelor Arabe Unite

FOTO: Profimedia

Emiratele Arabe Unite au un nou obiectiv – explorarea spaţiului. Cea mai nouă ţintă este Luna.

Până în 2024, Emiratele vor să devină a patra naţiune, după Statele Unite, Rusia şi China, care trimite un rover pe suprafaţa Lunii. Ar deveni, totodată, prima naţiune arabă care ajunge pe Lună.

Atât nava cât şi roverul vor fi construite integral în Emirate. Roverul va fi numit Rashid Lunar Rover, în onoarea fostului conducător al Emiratelor, Rashid bin Saeed Al Maktoum.

Este cea mai nouă aventură spaţială a Emiratelor Arabe Unite. În luna iulie au lansat sonda Hope către Marte în prima misiune arabă interplanetară, iar anul trecut, primul astronaut din Emirate a zburat pe Staţia Spaţială Internaţională.

Toate acestea sunt doar o parte a programului Mars 2117, prin care Emiratele vor să construiască primul oraş ştiinţific care să exploreze planeta roşie.

„E o iniţiativă extraordinară a guvernului nostru să elaboreze o strategie pe 100 de ani. Destinaţia noastră e Marte, iar interesul nostru pentru următorii 100 de ani îl reprezintă ştiinţa şi tehnologia”, spune Adnan Al Raid, directorul programului Mars 2117.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici