CEO-ul companiei din spatele ChatGPT a fost demis. Undă de şoc în întreaga industrie tehnologică

  • Consiliul de administraţie al companiei din spatele ChatGPT l-a concediat pe Sam Altman, directorul general al OpenAI
  • Mişcare trimite o undă de şoc în întreaga industrie tehnologică.
  • Altman a fost imaginea OpenAI şi a inteligenţei artificiale generative.
3253 afișări
Imaginea articolului CEO-ul companiei din spatele ChatGPT a fost demis. Undă de şoc în întreaga industrie tehnologică

CEO-ul companiei din spatele ChatGPT a fost demis. Undă de şoc în întreaga industrie tehnologică

Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, va fi director general interimar, a declarat compania, adăugând că va efectua o căutare oficială a unui director general permanent, relatează Reuters.

"Plecarea lui Altman urmează unui proces de analiză a consiliului, care a ajuns la concluzia că nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul, împiedicând capacitatea acestuia de a-şi exercita responsabilităţile. Consiliul de administraţie nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI", a precizat OpenAI pe blog, fără a da detalii.

Greg Brockman, preşedintele şi cofondatorul OpenAI, a demisionat şi el din companie.

"Pe baza veştilor de astăzi, demisionez", a scris el pe X.

Susţinută de miliarde de dolari de la Microsoft, OpenAI a dat startul nebuniei Inteligenţei Artificiale generative în noiembrie anul trecut, lansând chatbotul ChatGPT, care a devenit una dintre aplicaţiile software cu cea mai rapidă creştere din lume. Pregătită pe baza a numeroase date, inteligenţa artificială generativă poate crea conţinut, asemănător celui uman.

Altman, care a fost imaginea OpenAI şi a inteligenţei artificiale generative, a postat pe X la scurt timp după ce OpenAI a publicat anunţul demiterii: "Mi-a plăcut timpul petrecut la OpenAI. A fost transformator pentru mine personal şi, sper, pentru lume un pic. Mai presus de toate, mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentaţi. Voi avea mai multe de spus despre ce urmează mai târziu".

Murati, care a lucrat anterior pentru Tesla, s-a alăturat OpenAI în 2018 şi a devenit ulterior director de tehnologie al companiei. Ea a supervizat lansări de produse, inclusiv ChatGPT.

La o întâlnire de urgenţă cu toţi angajaţii după anunţ, Murati a încercat să calmeze angajaţii şi a declarat că parteneriatul dintre OpenAI şi Microsoft este stabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici