ChatGPT a picat un test de matematică de clasa a şasea. Testul a fost repetat, iar rezultatul este uluitor

  • ChatGPT, creat de compania OpenAI, a picat testele de matematică şi ştiinţă pe care le susţin elevii de clasa a şasea din Singapore.
  • A dat răspunsuri eronate şi nu a putut înţelege nicio diagramă
  • Câteva zile mai târziu, ChatGPT a primit câteva întrebări exact la fel de la reporterii Insider, iar rezultatul a fost uluitor.
17882 afișări
Imaginea articolului ChatGPT a picat un test de matematică de clasa a şasea. Testul a fost repetat, iar rezultatul este uluitor

Imagine generată de Midjourney, o altă inteligenţă artificială 

Când botul ChatGPT cu inteligenţă artificială a fost rugat să rezolve întrebări de la examenele de clasa a şasea din Singapore, a eşuat lamentabil.

N-a putut să treacă un test de evaluare pe care îl pot trece cu brio elevii de 12 ani din Singapore. 

ChatGPT a primit întrebări despre matematică, ştiinţă şi engleză.

A obţinut un scor de 16 din 100  la toate cele trei teste de matematică. potrivit The Straits Times. În timpul testului, nu a putut înţelege sau răspunde la nicio întrebare legată de diagrame sau grafice. 

N-a putut răspunde nici măcar la întrebări simple. Când i s-a cerut să adune 60.000 + 5.000+ 400+ 3, a spus că răspunsul este  65.503.

Răspunsul corect era 65.403.

Cu toate acestea, când reporterii Insider i-au dat aceeaşi întrebare, ChatGPT a răspuns corect. 

La ştiinţă, ChatGPT a obţinut un scor de 21 din 100. 

Dar luni, când Insider a testat ChatGPT, punându-i două întrebări de şcoală elementară, a răspuns corect la ambele.

ChatGPT a reuşit să treacă testele de engleză cu un scor de 11 din 20 în toate cele trei eseuri, dar a întâmpinat în continuare probleme, de data aceasta, cu întrebări care conţineau cuvinte care au sensuri multiple.

Un exemplu a fost cuvântul „valoare”.

ChatGPT a ignorat contextul întrebării, unde „valoarea” se referea la principiile morale ale cuiva şi a dat un răspuns ce semnifica valoarea monetară.

ChatGPT recunoaşte că încă învaţă şi nu este perfect. 

Aplicaţia este folosită de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume de la începutul acestui an şi se pricepe de minune să redacteze eseuri în domenii teoretice şi lucrări academice în drept, medicină şi istorie, preluând informaţii de-a gata de pe Google şi Wikipedia.

De aceea, multe universităţi au restricţionat accesul studenţilor la această platformă, inclusiv în interiorul căminelor studenţeşti. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici