Cum a creat un profesor asistent de la MIT un sistem cu AI pentru ca roboţii să se joace fotbal mai bine decât Messi

  • Pulkit Agrawal a proiectat un sistem AI pentru roboţi ca să se joace fotbal.
  • Roboţii încă nu au noţiuni de strategie, cooperare sau fair-play în fotbal.
  • Roboţii au echilibru, se pot deplasa pe teren accidenat şi pot manipula obiecte.
554 afișări
Imaginea articolului Cum a creat un profesor asistent de la MIT un sistem cu AI pentru ca roboţii să se joace fotbal mai bine decât Messi

MEDIAFAX FOTO

Pulkit Agrawal, profesor asistent la MIT, este un cercetător de top în învăţarea computaţională. El vrea să creeze roboţi la fel de inteligenţi ca ChatGPT, un sistem de generare de text bazat pe AI. În următoarea filmare de pe Forbes, vei afla mai multe despre viziunea, provocările şi proiectele lui Agrawal legate de inteligenţa artificială generale şi roboţi.

Un robot proiectat de el foloseşte o combinaţie de senzori şi calculatoare de bord pentru a traversa terenuri accidentate precum nisip, pietriş, noroi şi zăpadă.

,,Aşa că vă voi arăta câteva rezultate, ştiţi, am reuşit de exemplu să atingem cea mai mare viteză. Acest robot pe care îl cunoaşteţi de la momentul publicării clipului, chestia tare e că acum îl putem plimba afară pe terenuri mai accidentate, precum şi pe gheaţă, se poate roti în timp ce-şi menţine echilibrul sau îi putem cere să se urce pe un deal pietros".

Robotul patruped cu inteligenţa artificială proiectată de Pulkit Agrawal este un sistem inovator care poate ajuta robotul să se joace cu mingea pe diferite tipuri de teren, folosind învăţarea prin întărire pentru a se adapta la variaţiile dinamicii mingii.

,,Odată ce acest robot a devenit capabil să se deplaseze şi să alerge, ştiţi, îl putem pune să efectueze activităţi recreative, precum să se joace cu mingea de fotbal. L-am testat să efectueze manipularea obiectelor în timp ce îşi menţinea echilibrul, deoarece trebuie să te echilibrezi pe unele picioare pentri a folosi celălalt picior să lovească mingea. Dacă robotul cade, se ridică şi îşi continuă sarcina pentru care a fost antrenat".

De asemenea, roboţii cu AI pot manevra obiectele, precum cănile, fără să le scape.

,,Iată un alt exemplu în care un robot manipulează o cană pentru cafea. Va încerca să o rotească după scopul său şi apoi se va opri când va ajunge la orientarea exactă şi apoi va efectua următorul obiectiv, astfel încât ca aceste sisteme să demonstreze că putem face progrese în dexteritate, iar sistemele nu sunt în acest caz perfecte, dar un pas într-un proces promiţător".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici