"Devin prietenii tăi extremişti?" Este întrebare pe care unii utilizatori au primit-o de la Facebook

  • Facebook a început să avertizeze unii utilizatori că ar fi putut vedea „conţinut extremist” pe site-ul de socializare, a declarat compania joi.
  • Capturile de ecran distribuite de utilizatori au arătat o notificare prin care sunt întrebaţi „Sunteţi îngrijorat că cineva pe care îl cunoaşteţi devine extremist?” şi alta care a alertat utilizatorii „este posibil să fi fost expuşi recent la conţinut extremist dăunător
  • Ambele au inclus link-uri pentru „obţine asistenţă”.
452 afișări
Imaginea articolului "Devin prietenii tăi extremişti?" Este întrebare pe care unii utilizatori au primit-o de la Facebook

"Devin prietenii tăi extremişti?" Este întrebare pe care unii utilizatori au primit-o de la Facebook

Cea mai mare reţea de socializare din lume este sub presiune pentru a combate extremismul pe platformele sale. Facebook a spus că micul test, care se află doar pe platforma sa principală, se desfăşoară în Statele Unite ca pilot pentru o abordare globală de prevenire a radicalizării pe site.

„Acest test face parte din activitatea noastră mai extinsă de evaluare a modalităţilor de a furniza resurse şi asistenţă persoanelor de pe Facebook care ar putea fi expuse la conţinut extremist sau ar putea cunoaşte pe cineva care este în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook într-un răspuns pentru Reuters.

Facebook a declarat în cadrul testului că identifică atât utilizatorii care ar fi putut fi expuşi la conţinut extremist, cât şi utilizatorii care anterior au făcut obiectul acestui conţinut.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici