Directorul BMW este împotriva unei strategii exclusiv electrice

Directorul general al BMW, Oliver Zipse, a declarat că producătorii de maşini trebuie să fie atenţi să nu devină prea dependenţi de câteva ţări selecte, concentrându-se doar pe vehiculele electrice, adăugând că există încă o piaţă pentru maşinile cu motoare cu combustie.

1347 afișări
Imaginea articolului Directorul BMW este împotriva unei strategii exclusiv electrice

"Când ne uităm la tehnologia care va apărea, la impulsul dat de vehiculele electrice, trebuie să fim atenţi pentru că, în acelaşi timp, creşte dependenţa de foarte puţine ţări", a declarat Zipse la o masă rotundă organizată la New York, subliniind că aprovizionarea cu materii prime pentru baterii este controlată în principal de China, potrivit Reuters.

"Dacă cineva nu poate cumpăra un vehicul electric dintr-un anumit motiv, dar are nevoie de o maşină, aţi prefera să propuneţi ca acesta să continue să conducă vechea sa maşină pentru totdeauna? Dacă nu mai vinzi motoare cu combustie, altcineva o va face", a spus Zipse.

El a pledat de mult timp împotriva interzicerii totale a vânzărilor de maşini cu motoare cu combustie, în faţa presiunii tot mai mari exercitate de autorităţile de reglementare asupra industriei auto pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi impactul asupra mediului.

Oferirea de maşini cu motoare cu ardere internă mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil este esenţială atât din perspectiva profitului, cât şi din perspectiva mediului, a susţinut Zipse, subliniind lacunele din infrastructura de încărcare şi preţul ridicat al vehiculelor electrice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici