- Home
- Tehnologie
- (21.10.2022, 10:19)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dispozitivul de captare a vântului, care se montează pe acoperiş, este de 16 ori mai eficient decât panourile solare
Un nou dispozitiv de captare a vântului de pe acoperiş este capabil să genereze cu 50% mai multă energie electrică decât panourile solare la acelaşi cost, potrivit inventatorilor săi.
Urmărește
90214 afișări
Sursa foto: Twitter
„Aceasta este o inovaţie care schimbă regulile jocului, adăugând o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri”, spune şeful Aeromine.
O amprentă mult mai mică înseamnă că o singură unitate poate, de asemenea, să furnizeze aceeaşi cantitate de energie ca aproximativ 16 panouri solare.
Designul, creat de Aeromine Technologies, un start-up cu sediul în Texas, înlocuieşte paletele întâlnite în turbinele eoliene tradiţionale cu un sistem aerodinamic care recoltează energie din fluxul de aer deasupra unei clădiri.
Acest lucru le face practic silenţioase şi sigure pentru păsări şi alte animale sălbatice, potrivit Yahoo.
„Acesta este un schimbător de joc care adaugă o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri, ajutând corporaţiile să îşi atingă obiectivele de rezilienţă şi de sustenabilitate cu o sursă de energie regenerabilă distribuită neexploatată", a declarat David Asarnow, CEO al Aeromine.
„Tehnologia brevetată de Aeromine aduce performanţa energiei eoliene pe piaţa generării la faţa locului, atenuând constrângerile moştenite de la turbinele eoliene care se învârt şi de la panourile solare mai puţin eficiente”.
Unităţile Aeromine necesită 10% din spaţiul necesar pentru panourile solare, fiind totodată capabile să producă energie electrică 24 de ore pe zi, pe tot parcursul anului.
Firma a declarat că tehnologia va reduce nevoia unei clădiri de capacitate de stocare a energiei şi ar putea chiar să facă clădirea independentă din punct de vedere energetic, în funcţie de designul şi de locaţia clădirii.
„Tehnologia reprezintă un salt major înainte faţă de turbinele eoliene distribuite tradiţionale, care nu sunt potrivite pentru majoritatea aplicaţiilor pe acoperiş", se arată pe site.
„Fondatorii Aeromine au creat o modalitate mult mai eficientă de a exploata chiar şi vântul moderat pentru a crea energie pentru clădirile mari, cu acoperişuri plate, cum ar fi depozite, centre de date, clădiri de birouri şi de apartamente”.
Dispozitivul este testat în prezent la o unitate de producţie din Michigan, în timp ce aplicaţiile viitoare ar putea include clădiri rezidenţiale mari şi staţii de încărcare a maşinilor electrice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump promite graţierea protestatarilor care au atacat Capitoliul în 2021 imediat după preluarea mandatului
-
Trump spune că va reduce „probabil” ajutorul SUA pentru Ucraina
-
Turcia se oferă să ajute la „garantarea securităţii” în Siria
Citește pe alephnews.ro: Ofensiva rebelilor în Siria: Cine face parte din gruparea teroristă HTS și care este destinul regimului Assad
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regele Charles și Regina Camilla dezvăluie felicitarea de Crăciun din acest an. 2.700 de mesaje vor fi transmise în întreaga lume
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ion a fost dat dispărut pe 6 decembrie. Ireal unde a fost găsit acum, la doar o zi după ce familia a dat alarma
CANCAN.RO
OMUL de bază a lui CĂLIN GEORGESCU, ridicat de poliție. ARSENAL de ARME în mașină. PUNEA LA CALEA un PLAN
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe