Dispozitivul de captare a vântului, care se montează pe acoperiş, este de 16 ori mai eficient decât panourile solare

Un nou dispozitiv de captare a vântului de pe acoperiş este capabil să genereze cu 50% mai multă energie electrică decât panourile solare la acelaşi cost, potrivit inventatorilor săi.

90158 afișări
Imaginea articolului Dispozitivul de captare a vântului, care se montează pe acoperiş, este de 16 ori mai eficient decât panourile solare

Sursa foto: Twitter

„Aceasta este o inovaţie care schimbă regulile jocului, adăugând o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri”, spune şeful Aeromine.

O amprentă mult mai mică înseamnă că o singură unitate poate, de asemenea, să furnizeze aceeaşi cantitate de energie ca aproximativ 16 panouri solare.
 
Designul, creat de Aeromine Technologies, un start-up cu sediul în Texas, înlocuieşte paletele întâlnite în turbinele eoliene tradiţionale cu un sistem aerodinamic care recoltează energie din fluxul de aer deasupra unei clădiri.
 
Acest lucru le face practic silenţioase şi sigure pentru păsări şi alte animale sălbatice, potrivit Yahoo.
 
„Acesta este un schimbător de joc care adaugă o nouă valoare pe piaţa în creştere rapidă a generării de energie de pe acoperişuri, ajutând corporaţiile să îşi atingă obiectivele de rezilienţă şi de sustenabilitate cu o sursă de energie regenerabilă distribuită neexploatată", a declarat David Asarnow, CEO al Aeromine.
 
„Tehnologia brevetată de Aeromine aduce performanţa energiei eoliene pe piaţa generării la faţa locului, atenuând constrângerile moştenite de la turbinele eoliene care se învârt şi de la panourile solare mai puţin eficiente”.
 
Unităţile Aeromine necesită 10% din spaţiul necesar pentru panourile solare, fiind totodată capabile să producă energie electrică 24 de ore pe zi, pe tot parcursul anului.
 
Firma a declarat că tehnologia va reduce nevoia unei clădiri de capacitate de stocare a energiei şi ar putea chiar să facă clădirea independentă din punct de vedere energetic, în funcţie de designul şi de locaţia clădirii.
 
„Tehnologia reprezintă un salt major înainte faţă de turbinele eoliene distribuite tradiţionale, care nu sunt potrivite pentru majoritatea aplicaţiilor pe acoperiş", se arată pe site.
 
„Fondatorii Aeromine au creat o modalitate mult mai eficientă de a exploata chiar şi vântul moderat pentru a crea energie pentru clădirile mari, cu acoperişuri plate, cum ar fi depozite, centre de date, clădiri de birouri şi de apartamente”.
 
Dispozitivul este testat în prezent la o unitate de producţie din Michigan, în timp ce aplicaţiile viitoare ar putea include clădiri rezidenţiale mari şi staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici