VIDEO  Emoji-ul cu bărbatului „însărcinat” a produs deja primele controverse

Anunţul sosirii emoji-ului gravidei pe dispozitivele Apple şi Android a stârnit unele reacţii. Va exista şi o a treia persoană însărcinată pe care o putem folosi odată cu lansarea oficială a iOS 15.4, „pregnant person”, persoană însărcinată, fără sex (sau gen).

937 afișări
Imaginea articolului Emoji-ul cu bărbatului „însărcinat” a produs deja primele controverse

După cum specifică Emojipedia, cele două noi emoji-uri au fost create pentru a „reprezenta bărbaţi trans, persoane nebinare sau femei cu păr scurt”.

Consorţiul Unicode, organismul care supraveghează eliberarea emoji-urilor, luptă de ani de zile pentru incluziune.

Emoji-urile trebuie să fie ca emoticoanele. Ele nu trebuie să reprezinte oameni, ci situaţii, profesii şi senzaţii.

A apărut deja prima polemică. Tucker Carlson, de la Fox News, cunoscut pentru controversele misogine şi rasiste a răbufnit.

„Femeile însărcinate vor merge să lupte în războaiele noastre”, a spus el despre necesitatea de a recruta mai multe femei în armata SUA.

Şi îşi bate joc de noul emoji. „Pare mai constipată decât însărcinată, dar cine suntem noi să o judecăm?”, este punctul culminant al „analizei” sale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici