Finalul unei ere: Microsoft va elimina Internet Explorer în 2022

  • Microsoft va bate în cele din urmă cuiul final în sicriul browserului său Internet Explorer.
  • După mai bine de un sfert de secol browserului va fi retras de gigantul tech.
2571 afișări
Imaginea articolului Finalul unei ere: Microsoft va elimina Internet Explorer în 2022

Finalul unei ere: Microsoft va elimina Internet Explorer în 2022

Începând cu 15 iunie 2022, aplicaţia desktop Internet Explorer 11 va fi retrasă şi nu va mai fi compatibilă cu multe versiuni de Windows 10, potrivit unei postări pe blogul Windows 10.

„Viitorul Internet Explorer pe Windows 10 este în Microsoft Edge”, se spune în postare, referindu-se la browserul companiei, lansat în 2015.

„Microsoft Edge nu este doar o experienţă de navigare mai rapidă, mai sigură şi mai modernă decât Internet Explorer, dar este, de asemenea, capabil să abordeze o problemă esenţială: compatibilitatea pentru site-urile şi aplicaţiile mai vechi", se precizează în postare.

Microsoft Edge are încorporat un „mod IE”, astfel încât se pot accesa în continuare pagini web şi aplicaţii bazate pe Explorer în browserul Edge. Microsoft promite să sprijine acest mod IE în Edge până cel puţin până în 2029, se mai precizează în postarea.

Anunţul nu este o surpriză: anul trecut, Microsoft a declarat că suita sa de aplicaţii Microsoft 365 va înceta suportul pentru Internet Explorer 11 pe 17 august 2021. Puteţi afla ce versiuni de Windows 10 vor pierde suportul Internet Explorer AICI.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici