General Motors întrerupe producţia furgonetei autonome Cruise Origin

  • GM a anunţat întreruperea temporară a producţiei vehiculului autonom Cruise Origin, în contextul suspendării operaţiunilor fără şofer.
  • Decizia vine după ce Cruise a produs deja sute de vehicule Origin şi a fost luată ca măsură de precauţie, în urma unor probleme legate de siguranţa vehiculelor autonome.
198 afișări
Imaginea articolului General Motors întrerupe producţia furgonetei autonome Cruise Origin

General Motors întrerupe producţia furgonetei autonome Cruise Origin

Luni, 6 noiembrie 2023, General Motors (GM) a anunţat că plănuieşte să întrerupă temporar producţia furgonetei autonome Cruise Origin, la scurt timp după ce unitatea a suspendat toate operaţiunile autonome (fără şofer). Această decizie vine în contextul în care CEO-ul Cruise, Kyle Vogt, a menţionat că au fost produse sute de vehicule Origin, suficiente până în momentul în care se va relua producţia. GM a comunicat că finalizează producţia unui număr mic de vehicule pre-comerciale, urmând să întrerupă temporar producţia, conform Reuters.

Cruise, unitatea de maşini fără şofer a General Motors, a luat această decizie după ce autorităţile din California au suspendat licenţa operatorului de robotaxi, susţinând că vehiculele autonome reprezintă un risc pentru public. Cruise a depus o petiţie pentru a desfăşura vehicule Origin fără comenzi umane, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru a evalua măsurile de precauţie luate de Cruise pentru a proteja pietonii. Vehiculul Cruise Origin, dezvoltat în colaborare cu GM, Cruise şi Honda, a fost construit în Detroit.

Consiliul Cruise a angajat firme de avocatură şi consultanţă pentru a revizui răspunsurile sale la investigaţii privind siguranţa şi tehnologia utilizată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici