OpenAI lansează aplicaţii AI personalizate în efortul de a-şi extinde afacerea pentru consumatorii ChatGPT

  • OpenAI instituie o piaţă pentru aplicaţii AI personalizate pentru a-şi extinde activitatea consumatorilor de pe platforma ChatGPT.
  • Compania va lansa un magazin GPT, permiţând utilizatorilor să împărtăşească şi să monetizeze aplicaţiile AI personalizate.
  • OpenAi îşi propune să permită asistenţilor AI să îndeplinească sarcini practice, din lumea reală, în numele utilizatorilor.
667 afișări
Imaginea articolului OpenAI lansează aplicaţii AI personalizate în efortul de a-şi extinde afacerea pentru consumatorii ChatGPT
OpenAI instituie o piaţă care permite utilizatorilor să acceseze ”aplicaţii” de inteligenţă artificială personalizate pentru sarcini precum predarea matematicii sau crearea de sticker-e, semnalând astfel ambiţiile de extindere a afacerii sale pentru consumatori, informează Reuters
 
CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a făcut cunoscute aceste actualizări la prima conferinţă pentru dezvoltatorii laboratorului de AI, care a atras peste 900 de dezvoltatori din întreaga lume şi marchează cea mai recentă încercare a companiei de a profita de popularitatea ChatGPT oferind stimulente pentru dezvoltare în sistemul său.
 
Lansat în noiembrie 2022, ChatGPT, are acum aproximativ 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal, a declarat Altman. OpenAI numeşte aceste aplicaţii de inteligenţă artificială personalizate, ”GPT-uri”, pe care compania le consideră versiuni timpurii ale asistenţilor AI care pot efectua sarcini practice, precum rezervarea de zboruri, în numele utilizatorului.
 
Open AI va lansa un magazin GPT la finalul acestei luni, unde oamenii vor putea împărtăşi GPT-urile create de ei şi vor avea posibilitatea de a câştiga bani în funcţie de numărul de utilizatori. Acest lucru reprezintă o nouă încercare a companiei, după eşecurile anterioare de a construi un sistem de plugin-uri ChatGPT. 
 
”În cele din urmă, veţi putea solicita computer-ului tot ceea ce aveţi nevoie, iar acesta va putea efectua toate aceste sarcini pentru voi”, a declarat Altman în discursul său din cadrul evenimentului din San Francisco, ce a avut loc în 6 noiembrie 2023. ”Credem cu adevărat că implementarea graduală şi iterativă reprezintă cea mai bună modalitate de a aborda provocările legate de siguranţa inteligenţei artificiale. Este foarte important pentru noi să fim preocupaţi în legătură cu viitorul”, a conchis CEO-ul OpenAI.
 
Pe lângă GPT-uri, compania a lansat şi o serie de actualizări concentrate pe dezvoltatori, inclusiv reduceri semnificative de costuri, o veste care a fost primită cu aplauze entuziaste de către cei prezenţi. 
 
Satya Nadella, CEO al Microsoft (MSFT.O), susţinătorul OpenAI, a fost o apariţie surpriză la conferinţă, reiterându-şi sprijinul pentru cursa costisitoare în construirea modelelor de bază. Microsoft a investit peste 10 miliarde de dolari în OpenAI.
 
„Ne angajăm profund să ne asigurăm că toţi, în calitate de constructori ai acestor modele de bază, aveţi nu numai cele mai bune sisteme de antrenament şi inferenţă, ci şi cele mai multe calculatoare, astfel încât să puteţi continua să avansaţi”, a spus el.
 
Pentru a răspunde preocupărilor marilor întreprinderi, OpenAI a lansat programul Custom Models, oferind să creeze modele personalizate GPT-4 contra unui preţ „costisitor”.
 
Au fost corelate oferte de la Google şi Microsoft pentru a acoperi orice costuri legale suportate de reclamaţiile privind încălcarea drepturilor de autor pentru utilizatorii întreprinderilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici