- Home
- Tehnologie
- (07.11.2023, 19:00)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană introduce reguli mai stricte privind publicitatea politică vizată pentru platformele digitale
- UE a aprobat reguli noi pentru marile companii tech, impunând etichetarea clară a publicităţii politice pe platformele digitale, dezvăluind finanţatorii, alegerile vizate şi sumele cheltuite.
- Noul regulament interzice entităţilor din ţări terţe să sponsorizeze publicitate politică în UE cu trei luni înaintea alegerilor sau referendumurilor.
- De asemenea, interzice anunţurile care profilează persoanele după criterii precum etnie, religie sau orientare sexuală.
Urmărește
161 afișări
Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto
Într-un pas semnificativ de a îmbunătăţi transparenţa şi responsabilitatea în publicitatea politică vizată pe platformele digitale, Uniunea Europeana (UE) a aprobat noi reguli care vor obliga marile companii tech să eticheteze clar astfel de anunţuri, dezvăluind cine le-a finanţat, alegerile vizate precum şi sumele cheltuite. Decizia, luată luni prin consens între statele membre ale UE şi parlamentarii Parlamentului European, va afecta giganţii din mediul social media, cum ar fi Google şi platformele Meta, obligându-i să ofere o mai mare vizibilitate în ceea ce priveşte publicitatea politică vizată. Încălcarea acestor regului ar putea atrage amenzi de până la 6% din cifra de afaceri a furnizorului de publicitate, relatează Reuters.
Noul regulament include, de asemenea, o interdicţie pentru entităţile din ţări terţe de a sponsoriza publicitate politică în cadrul UE în cele trei luni anterioare alegerilor sau referendumurilor. În plus, regulile interzic anunţurile care profilează persoanele în funcţie de etnie, religie sau orientare sexuală. Aceste măsuri au ca scop prevenirea interferenţei străine şi a campaniilor de dezinformare în timpul viitoarelor alegeri din Parlamentul European programate pentru luna iunie a anului viitor. Regulile sunt aşteptate să intre în vigoare în 2025, cu măsuri preliminare pentru publicitatea politică transfrontalieră programate să fie implementate în timp pentru alegerile Parlamentului European din 2024.
”Aceste reguli reprezintă un pas semnificativ în direcţia protejării proceselor democratice din cadrul UE”, a declarat Deputatul Sandro Gozi, cel care a condus procesul în Parlamentul European. Normele adoptate fac mai dificilă manipularea opiniei publice de către actorii străini şi asigură o transparenţă în publicitatea politică de pe platformele digitale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Au fost numărate 100% dintre voturile de la alegerile parlamentare. SENAT: PSD – 22,30%; AUR – 18,30%; PNL-14,28 %
-
Rezultate finale alegeri parlamentare 2024: PSD a câştigat alegerile, urmat de AUR şi PNL. USR, S.O.S. România, UDMR şi POT sunt celelalte partide care au intrat în noul Legislativ
-
Scholz: După 1.000 de zile de război, Germania rămâne cel mai puternic aliat european al Ucrainei
-
USR începe discuţii cu PSD şi PNL pentru susţinerea Elenei Lasconi în turul doi al prezidenţialelor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: BEC a trimis la CCR renumărarea parțială a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: OpenAI lansează aplicaţii AI personalizate în efortul de a-şi extinde afacerea pentru consumatorii ChatGPT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Becali, teorie-șoc despre moartea lui Duckadam. Patronul FCSB a aflat în direct despre decesul Eroului de la Sevilla!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:47
-
astăzi, 17:30