Andra Cazacu, Bitdefender: Trebuie să fie un mix între interacţiunea umană şi generative AI. Gen. AI nu trebuie să înlocuiască niciodată anumite calităţi pe care numai un analist uman le poate aplica

Tehnologia Generative AI începe să fie folosită în soluţiile de securitate, iar analiştii spun că trebuie să fie un mix între interacţiunea umană şi generative AI. Mai mult, Gen. AI nu trebuie să înlocuiască niciodată anumite calităţi pe care numai un analist uman le poate aplica, susţine Andra Cazacu, director, industry analist relations, Bitdefender.

118 afișări
Imaginea articolului Andra Cazacu, Bitdefender: Trebuie să fie un mix între interacţiunea umană şi generative AI. Gen. AI nu trebuie să înlocuiască niciodată anumite calităţi pe care numai un analist uman le poate aplica

„Generative AI este acoperit în rapoartele de analişti de industrie destul de mult, inclusiv în cum poate fi aplicată practic în soluţiile de securitate. În acest moment sunt câţiva care au început să introducă Gen. AI în soluţii precum a noastră în care să adreseze întrebări soluţiei cu privire la ce măsură să ia în acel moment, deci există nişte aplicaţii teoretice şi nişte începuturi de a le aplica în securitate cibernetică. Ce pot să vă spun este că analiştii spun că trebuie să fie un mix între interacţiunea umană şi generative AI, precum şi că Gen. AI nu trebuie să înlocuiască niciodată anumite calităţi pe care numai un analist uman le poate aplica”, a spus ea în cadrul evenimentului ZF Digital Summit ’23.

Ce a mai declarat Andra Cazacu în cadrul evenimentului:

Analiştii din cadrul industriei tratează cu multă atenţie aspectul fraudei şi capabilităţile antifraudă când evaluează soluţiile de securitate la nivel global, cum este cea a Bitdefender. Măsurile antifraudă sunt un criteriu foarte mare în evaluarea capacităţii soluţiei de protecţie, mai ales la nivel de business.

Rapoartele de analist fac parte din sfera mai mare a rapoartelor de industrie care evaluează independent comercianţii de securitate. Casele de analişti evaluează anumite soluţii de business în anumite pieţe, cum este piaţa de securitate cibernetică, şi ajută companiile mari şi foarte mari să ia decizii de securitate în cunoştinţă de cauză. În momentul în care o companie mare face o investiţie într-o soluţie de securitate, vorbim de sute de mii sau milioane de euro şi atunci ei se duc la un raport de evaluare pentru a vedea dacă decizia lor este înţeleaptă.

Forrester consideră că Bitdefender se diferenţiază de marii  lideri din securitatea cibernetică de la nivel global prin un focus foarte puternic asupra prevenţiei. Noi ne concentrăm mult pe inovaţie, majoritatea tehnologiilor pe care le dezvoltăm sunt în zona de prevenţie. Prevenţia înseamnă să opreşti un atac înainte să-ţi intre în infrastructură.

Există şi alte tipuri de tehnologii care pot interveni, sunt servicii de securitate pe care noi le putem oferi companiilor pentru a minimiza riscul în momentul în care un atac a intrat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici