Giganţii americani Microsoft şi Adobe atacă joburile gulerelor albe cu noi instrumente bazate pe AI

Giganţii americani Microsoft şi Adobe au lansat în teste doi noi asistenţi digitali bazaţi pe inteligenţa artificială, care vor putea înlocui oamenii în realizarea altor două activităţi „de rutină“ la birou.

124 afișări
Imaginea articolului Giganţii americani Microsoft şi Adobe atacă joburile gulerelor albe cu noi instrumente bazate pe AI

Giganţii americani Microsoft şi Adobe atacă joburile gulerelor albe cu noi instrumente bazate pe AI

Cele două activităţi „de rutină“ sunt compararea datelor financiare din mai multe sisteme diferite şi realizarea de sumare sau identificarea unor informaţii cheie din documente pdf de mari dimensiuni, scrie portalul CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Asistentul Microsoft, un „Copilot“ pentru domeniul financiar, va putea verifica dacă datele stocate în sistemele SAP sunt la fel cu cele din sistemele Microsoft Dynamics şi va reconcilia datele în Microsoft Excel. Alte funcţii suplimentare vor fi lansate pe Copilot pentru finanţe în cursul acestui an, conform Microsoft.

Compararea datelor preluate din diferite sisteme este „ceva ce fiecare echipă financiară de pe planetă face foarte des“, a declarat Cory Hrncirik, team leader în cadrul Microsoft. Câteva mii de persoane dintr-o echipă de planificare şi analiză financiară petrec fiecare una sau două ore pe săptămână pentru a face reconcilierea datelor, iar cu noul Copilot acest lucru durează mai degrabă 10 sau 20 de minute pe săptămână, a spus el. Ideea este de a-i ajuta pe aceşti angajaţi să petreacă mai puţine ore cu sarcini plictisitoare şi să le ofere timp pentru o muncă mai captivantă, care poate contribui mai mult la companie, conform Microsoft.

Pe de altă parte, gigantul american Adobe a lansat un asistent integrat în aplicaţiile sale Reader şi Acrobat, care poate produce rezumate şi răspunde la întrebări despre PDF-uri şi alte documente. Adobe intenţionează să lanseze un abonament pentru acest asistent, imediat ce va ieşi din versiunea de test.

Asistentul AI îi va ajuta pe utilizatori să sumarizeze informaţiile din documente PDF lungi, generând scurte prezentări generale ale conţi­nutului acestora, a precizat com­pania. De asemenea, asistentul poate răspunde la întrebări despre infor­maţiile dintr-un document printr-o interfaţă conversaţională.

Ce facilitate oferă Adobe faţă de ChatGPT

Alte modele de inteligenţă arti­ficială, cum ar fi ChatGPT, oferă cititoare de PDF care accelerează în mod similar analizele documentelor lungi, dar aceste servicii necesită ca uti­li­zatorii să încarce un PDF. Asistentul AI de la Adobe este o func­ţie integrată în aplicaţiile companiei.

Într-un interviu acordat CNBC, directorul executiv al Adobe, Shantanu Narayen, a declarat că noul in­strument reprezintă obiectivul com­paniei de a „democratiza accesul“ la trilioane de PDF-uri.

„Imaginaţi-vă că aţi deschis un document de 100 de pagini. Vreţi să vedeţi un rezumat, să purtaţi o conversaţie cu documentul, vreţi să puneţi întrebări“, a spus Narayen. „Vreţi să corelaţi acest lucru cu alte documente pe care le puteţi avea, precum şi cu întreaga informaţie pe care o aveţi în companie“.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici