Modul avion: Este sau nu necesar în timpul zborului?

  • Modul avion nu este necesar pentru siguranţa zborului, ci mai degrabă pentru a evita neplăcerile cu pasagerii din jur.
  • Regulile care impun activarea modului avion sunt mai mult o politeţe socială decât o măsură de siguranţă, iar evidenţa că telefoanele mobile ar putea interfera cu sistemele electrice ale avionului este limitată sau învechită.
  • În ciuda mitului persistent, companiile aeriene şi reglementările continuă să interzică convorbirile telefonice şi utilizarea datelor pe zboruri pentru a evita disconfortul şi conflictele între pasageri.
2840 afișări
Imaginea articolului Modul avion: Este sau nu necesar în timpul zborului?

Sursa foto: X

Modul avion, considerat cândva crucial pentru siguranţa călătoriilor cu avionul, a fost demontat ca necesitate, în ciuda miturilor persistente care înconjoară utilizarea sa, relatează Gizmodo.

În timp ce pasagerii îşi setează adesea, din obişnuinţă, telefoanele în modul avion, realitatea e că acest lucru este în mare parte inutil pentru prevenirea interferenţelor cu sistemele de navigaţie ale aeronavelor. Schimbările recente în reglementările europene, care permit apelurile telefonice şi utilizarea datelor în timpul zborurilor, subliniază şi mai mult acest punct, prin implementarea de "pico-cells", un controlor de trafic care asigură că semnalele telefonice nu interferează cu sistemele de comunicaţie ale avionului.

Mai mult, studiile efectuate de Administraţia Federală de Aviaţie din SUA au găsit dovezi minime care să susţină ideea că utilizarea telefoanelor mobile prezintă un risc semnificativ pentru siguranţa zborului. Cu toate acestea, legea federală impune respectarea instrucţiunilor echipajului, inclusiv activarea modului avion.

Originea mitului modului avion se întoarce la preocupările învechite despre interferenţa reţelei terestre, perpetuate de inerţia reglementării şi temerile legate de perturbările în timpul zborului. Cu toate acestea, credinţa răspândită în necesitatea modului avion persistă datorită anxietăţilor despre siguranţa călătoriilor cu avionul şi dorinţa de a respecta regulile stabilite.

În cele din urmă, realitatea este că sistemele moderne ale aeronavelor sunt bine echipate pentru a gestiona semnalele telefoanelor mobile, făcând modul avion mai mult o politeţe decât o măsură de siguranţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici