Începând de marți, utilizatorii de Android și iOS primesc acces la funcțiile Gemini Live, care permit conversații verbale aproape în timp real cu AI-ul, prin intermediul camerei telefonului sau al partajării ecranului. Această funcționalitate, alimentată de Project Astra, oferă utilizatorilor posibilitatea de a interacționa cu Gemini în timp ce filmează obiecte sau locuri. De exemplu, în timp ce explorează un oraș nou, un utilizator poate îndrepta telefonul spre o clădire și întreba despre arhitectura sau istoria acesteia.
În următoarele săptămâni, Gemini Live se va integra și mai profund cu alte aplicații Google: va putea oferi indicații din Google Maps, crea evenimente în Calendar sau liste de sarcini în Tasks, scrie TechCrunch.
Pentru a răspunde concurenței tot mai acerbe din partea ChatGPT, Siri sau Alexa, Google a introdus și două noi abonamente: Google AI Pro, un rebranding al planului de 20 USD/lună „Gemini Advanced”, și Google AI Ultra, un plan premium de 250 USD/lună, ce oferă acces anticipat la modele AI avansate și funcții exclusive.
Totodată, utilizatorii din SUA care au limba engleză setată în Chrome vor putea accesa Gemini direct din browser pentru a rezuma conținutul paginilor sau pentru a primi răspunsuri la întrebări despre ceea ce apare pe ecran.
Funcția Deep Research a Gemini permite acum încărcarea de fișiere PDF și imagini private, pe care AI-ul le va corela cu informații publice pentru a genera rapoarte personalizate. În curând, va exista integrare și cu Google Drive și Gmail.
Utilizatorii versiunii gratuite beneficiază de Imagen 4, noul model AI pentru generarea de imagini, în timp ce abonații AI Ultra primesc acces la Veo 3, cel mai recent model AI video, capabil să genereze și sunet nativ sincronizat cu scenele.
Pentru studenți, Gemini adaugă quizuri personalizate, adaptate în funcție de greșelile făcute, pentru a ajuta la consolidarea învățării.