Google Maps oferă şoferilor de maşini electrice informaţii în timp real despre bateria autovehiculului

  • Cea mai nouă funcţionalitate a Android Auto în Google Maps oferă şoferilor de vehicule electrice informaţii dinamice şi în timp real despre starea bateriei pentru o navigare şi planificare de călătorie îmbunătăţite.
  • Utilizatorii de Ford Mustang Mach-E şi F-150 Lightning vor fi primii care vor experimenta această funcţionalitate, urmând ca mai multe mărci de vehicule electrice să integreze această funcţie în lunile următoare.
  • Google Maps îşi extinde impactul asupra vehiculelor conectate, introducând funcţii suplimentare precum browserul Chrome, aplicaţia Weather Channel şi planificarea călătoriilor de pe smartphone direct pe ecranul maşinii prin Google built-in.
777 afișări
Imaginea articolului Google Maps oferă şoferilor de maşini electrice informaţii în timp real despre bateria autovehiculului

Sursa foto: Google

Google Maps introduce o nouă funcţionalitate pentru şoferii de vehicule electrice (EV), oferind informaţii în timp real despre bateria acestora, informează Tech Crunch.

Funcţionalitatea, disponibilă pentru EV-urile cu Android Auto, permite utilizatorilor să comunice wireless şi să proiecteze funcţii de navigaţie, media şi mesagerie de pe smartphone-urile lor Android pe ecranul vehiculului. Android Auto împărtăşeşte datele în timp real despre bateria vehiculului cu Google Maps, oferind şoferilor EV niveluri estimate ale bateriei la sosire, sugestii pentru opriri de încărcare şi indicarea duratei de încărcare în funcţie de vehicul.

Această funcţionalitate nouă se lansează iniţial pe modelele Ford Mustang Mach-E şi F-150 Lightning, urmând ca mai multe mărci de vehicule electrice, precum Porsche, să integreze această capacitate în lunile următoare.

În plus, Google a integrat noi capabilităţi de planificare a călătoriilor, browserul Chrome şi aplicaţia Weather Channel în Google built-in, un produs încorporat de servicii auto disponibil în vehiculele cu sistemul de operare Android Automotive. Polestar, Volvo, Nissan, Ford şi Lincoln se numără printre producătorii auto care încorporează Google built-in în modelele lor. Noul set de funcţionalităţi are ca scop îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor pentru vehiculele conectate şi proprietarii de vehicule electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici